Woontoren Kopenhagen Nesselande

1
8326

De woontoren Kopenhagen is het derde en laatste deel in de ontwikkeling van Newport Nesselande aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam. Op 18 oktober 2019 is de bouw officieel gestart. Het ontwerp is van het Deense architectenbureau 3XN Architects (3xNielsen). In het 3e kwartaal 2021 wordt de oplevering van Kopenhagen verwacht.

Huur- en koopwoningen

Kopenhagen bestaat uit een woongebouw met 93 koop- en huur- appartementen en 28 eengezinswoningen. De appartementen zijn zeer divers en verschillen qua grootte en prijs en hebben een oppervlakte van 85 m2 tot 168 m2. Parkeren kan in de onderliggende parkeergarage. De eengezinswoningen zijn ruim en beschikken over ca. 147 m2 woonoppervlakte.

Newport Nesselande

Met de voltooiing van het deelplan Kopenhagen wordt de gebiedsontwikkeling Newport Nesselande in Rotterdam afgerond. In de eerste 2 fases zijn woontoren Barcelona, ontworpen door architect Joan Busquets, en woontoren Miami ontworpen door Meyer Van Schouten gerealiseerd.

Nesselande is een nieuwbouwwijk in deelgebied Rotterdam Alexander en heeft ongeveer 12.500 inwoners.

De inspiratie voor het ontwerp van Newport Nesselande is gevormd door watergebonden leefomgevingen in steden als Barcelona en Kopenhagen. In totaal zijn meer dan 450 woningen, circa 10.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage voor 650 auto’s gerealiseerd. Het project won in 2011 de NEPRON-prijs voor locatieontwikkeling.

Projectgegevens

Naam: Kopenhagen
Status: In uitvoering
Locatie: Nesselande
Deelgebied: Prins Alexander
Type: Woningen
Architect: 3XN Architects
Opdrachtgever: Nederlandse Bouw Unie
Start: 2019
Realisatie: 2020

1 REACTIE

  1. Doet met het stads strand ervoor bijna Mediteraans aan alsof je op een vakantie oord bent aangekomen, nu nog het warme zonnetje erbij, lekker hapje en drankje en het relax moment is compleet. Maar goed dat er een metrolijn B is die je naar een echt zeestrand brengt en het onthaasten maakt het geheel af…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in