BAM krijgt weer uitstel voor plan vernieuwde Kuip

0
1861

Bouwbedrijf BAM krijgt uitstel tot eind januari 2015 Kuip BAM impressieom met een plan voor de vernieuwde voetbal stadion de Kuip in Rotterdam te komen. Dat besluit is gisteravond 9 december genomen door een brede delegatie van Feyenoord, inclusief stadion en club meldt het AD. De gemoderniseerde voetbaltempel moet in 2018 openen en 70.000 stoeltjes gaan tellen. Totale kosten worden op 240 mln. euro geschat.

In mei 2014 won bouwbedrijf BAM de opdracht om de bouw van de vernieuwde Kuip uit te voeren. Sindsdien verliep het proces niet bepaald van een leien dakje. In november moest worden gerapporteerd, maar die afspraak werd verplaatst naar 9 december. ,,We hadden op dat moment simpelweg te weinig materiaal om over te praten,” sprak president-commissaris René van Ierschot van Stadion Feijenoord eerder deze week op een aandeelhoudersvergadering.

De problemen zijn vooral van technische aard. Het complex dijde steeds verder uit, waardoor de top van de 62 meter hoge steunpilaren aan de buitenkant bijna boven de aangrenzende bebouwing kwam.

Van Ierschot sprak de verwachting uit er begin volgend jaar uit te komen met BAM. ,,Als dit niet doorgaat, dan hebben we een open situatie. Red de Kuip heeft geen rechten om de plek van BAM in te nemen.” aldus president-commissaris René van Ierschot van Stadion Feijenoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in