Bloemfontein Rotterdam

5
10956

Bloemfontein Afrikaanderwijk Rotterdam

Nieuwbouwhuizen Bloemfontein Rotterdam

Het nieuwbouwproject Bloemfontein in de Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid bestaat uit twee fases met in totaal 152 woningen. De nieuwbouwwoningen van Mulleners en Mulleners Architecten refereren aan de architectuur zoals deze in het verleden is toegepast in de Afrikaanderwijk. Begin 2015 is Bloemfontein fase 1 opgeleverd. De bouw van fase 2 met 66 koopwoningen is gestart. Oplevering wordt verwacht in 2016.

Koop- en huurwoningen

Het project Bloemfontein wordt gerealiseerd in het gebied gelegen tussen de Brede Hilledijk, Joubertstraat, Cronjéstraat, Bothastraat en de Bloemfonteinstraat. Het project wordt in twee fases gerealiseerd.

Bloemfontein Afrikaanderwijk Rotterdam

Fase 1 (opgeleverd begin 2015) bestaat uit 86 sociale huurwoningen:
18 appartementen (drie-kamer-woning), 45 appartementen (vier-kamer-woning) en 3 benedenwoningen (vier-kamer-woning).
20 woningen (vijf-kamer-woning) voornamelijk eengezinswoningen, 1 poortwoning en 1 appartement.
Fase 1 omvat een deel van de Hilledijk, de Bloemfonteinstraat en de Joubertstraat. Deze woningen zijn bestemd voor de huidige bewoners van Bloemfontein.

Bloemfontein Afrikaanderwijk Rotterdam

Fase 2 (verwachte oplevering 2016) bestaat uit 66 koopwoningen:
Hiervan zijn 16 rugzakwoningen waarbij de keuken en de woonkamer op de 1e verdieping zijn gelegen aan een dakterras en 50 eengezinswoningen.

Bloemfontein Architectuur

De nieuwbouwwoningen van Mulleners en Mulleners Architecten refereren aan de architectuur zoals deze in het verleden is toegepast in de Afrikaanderwijk. De architectuurstijl Neotraditionalisme wordt vanaf 2010 veel toegepast in Rotterdam. Deze architectuur karakteriseert zich door zijn verscheidenheid in de gevels alsof het gevelbeeld door de jaren heen ontstaan is, maar wel een eenheid vormt. Het binnenterrein wordt ingericht voor individuele tuinen en parkeerplaatsen. Een speciale bewonerswerkgroep is nauw betrokken geweest bij de keuze voor architect en verdere planontwikkeling.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:

Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Bloemfontein
in uitvoering
Joubertstraat, Cronjéstraat, Bothastraat , Bloemfonteinstraat
Feijenoord
Woningbouw
Mulleners & Mulleners
Vestia Rotterdam
2013
2016

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Bloemfontein 51.901742, 4.499178 Bloemfontein status: Gerealiseerd woningen 2017

 

 

Foto’s

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Bloemfontein”]

5 REACTIES

    • Dat begrijp ik, maar wat ik niet begrijp is dat er in een buurt met ontzettend veel sociale huur nog meer sociale huur bijkomt. Het lijkt me logischer en beter voor de stad om de sociale huur te verspreiden (denk aan omgevingen als Nesselande en Middelland).

  1. De Afrikaanderwijk is al vrij verpauperd en gaat al gepaard met veel criminaliteit, waarom dan sociale huurwoningen?! De impressies vind ik hartstikke mooi, maar juist in achterstandswijken moet je niet nog meer goedkope sociale huurwoningen bouwen, maar middenklasse en duurdere appartementen. Doe de sociale huur dan in andere gebieden om segregatie en criminaliteit tegen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in