De Entree Rotterdam Overschie

0
7805
De Entree Overschie 3

Nieuwbouw woningen De Entree 

Aan de zuid westkant van Overschie wordt een geheel nieuwe buurt ontwikkeld. Rondom de Josselin de Jonglaan zijn 128 jaren ’30 woningen in een parkachtige omgeving gerealiseerd. De Entree bestaat uit twee fases. De 1e fase werd door Woonstad Rotterdam ontwikkeld. De 84 eengezinswoningen (25 koopwoningen en 59 huurwoningen) zijn ontworpen door Kokon Architectuur en Stedenbouw en ze werden in 2014 opgeleverd. In 2018 werd de fase 2 opgeleverd. De 44 woningen zijn ontworpen door Maat Architecten in opdracht van Beagle Vastgoed B.V.

Stedebouwkundigplan Overschie Zuid West

Overschie Zuidwest masterplan

De nieuwbouw woningen van De Entree in Rotterdam Overschie maken deel uit van een nieuwe woonwijk. De woonwijk biedt plek aan bijna 135 woningen, verdeeld over drie deelgebieden. De Entree aan de westkant van de Josselin de Jonglaan (links op het kaartje) wordt ontwikkeld door Woonstad Rotterdam en vormt met 84 woningen rondom een autovrije zone het groene hart. Van deze 84 woningen zijn er 25 bestemd voor de vrije verkoop en 59 voor de vrije sector huur. De oostkant van de Josselin de Jonglaan en biedt plek aan 50 woningen. De realisatie van deze twee deelgebieden is in handen van Van Omme & De Groot en J.P.G. Groeneweg Bouw en zal volgen na de oplevering van het westelijke deelgebied. Het stedebouwkundigplan (pdf) rond de Josselin de Jonglaan is van Arons en Gelauff architecten.

Woningen De Entree

De Entree Overschie 2

Woonstad ontwikkelt in het westelijke deelgebied 84 eengezinswoningen in een parkachtige setting, met veel ruimte en aandacht voor groen en water. Een autovrij binnengebied vormt het groene hart van de nieuwe buurt. Van deze 84 woningen zijn er 25 bestemd voor de vrije verkoop en 59 voor de vrije sector huur. De prijzen van de koopwoningen (v.o.n.) variëren van 230.000,- tot 260.000,-. Hiervoor heeft men dan een woningen van 116 of 124 m2 op een royaal perceel eigen grond. Veel woningen hebben zelfs een eigen carport.

Projectgegevens

Naam: De Entree
Status: gerealiseerd
Locatie: Josselin de Jonglaan
Deelgebied:
Overschie
Categorie: Woningbouw
Architect: Kokon Architectuur en Stedenbouw, Maat Architecten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam, Beagel
Realisatie: 2015, 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in