De Entree Rotterdam Overschie

0
4203

De Entree Overschie 3

Nieuwbouw woningen De Entree 

Aan de zuid westkant van Overschie wordt een geheel nieuwe buurt ontwikkeld. Rondom de Josselin de Jonglaan komen 135 prachtige jaren ’30 woningen in een parkachtige omgeving. Woonstad Rotterdam ontwikkelt in dit gebied in twee  fase het nieuwbouwproject De Entree met 84 eengezinswoningen (25 koopwoningen en 59 huurwoningen). De bouw start in 2013, de eerste woningen worden in 2014 opgeleverd.

Stedebouwkundigplan Overschie Zuid West

De nieuwbouw woningen van De Entree in Overschie Zuidwest masterplanRotterdam Overschie maken deel uit van een nieuwe woonwijk. De woonwijk biedt plek aan bijna 135 woningen, verdeeld over drie deelgebieden. De Entree aan de westkant van de Josselin de Jonglaan (links op het kaartje) wordt ontwikkeld door Woonstad Rotterdam en vormt met 84 woningen rondom een autovrije zone het groene hart. Van deze 84 woningen zijn er 25 bestemd voor de vrije verkoop en 59 voor de vrije sector huur. De oostkant van de Josselin de Jonglaan en biedt plek aan 50 woningen. De realisatie van deze twee deelgebieden is in handen van Van Omme & De Groot en J.P.G. Groeneweg Bouw en zal volgen na de oplevering van het westelijke deelgebied. Het stedebouwkundigplan (pdf) rond de Josselin de Jonglaan is van Arons en Gelauff architecten.

Woningen De Entree

De Entree Overschie 2Woonstad ontwikkelt in het westelijke deelgebied 84 eengezinswoningen in een parkachtige setting, met veel ruimte en aandacht voor groen en water. Een autovrij binnengebied vormt het groene hart van de nieuwe buurt. Van deze 84 woningen zijn er 25 bestemd voor de vrije verkoop en 59 voor de vrije sector huur. De prijzen van de koopwoningen (v.o.n.) variëren van 230.000,- tot 260.000,-. Hiervoor heeft men dan een woningen van 116 of 124 m2 op een royaal perceel eigen grond. Veel woningen hebben zelfs een eigen carport. Meer projectwebsite

 

Planning
De Entree West wordt in twee fasen verkocht . Fase 1 (april in verkoop) is het zuidelijke plangebied en bestaat uit 12 koopwoningen (en 29 huurwoningen). Daarna volgt fase 2 in het noordelijke plangebied met 13 koopwoningen (en 30 huurwoningen). Er zijn drie hoofdtypen woningen, in prijs variërend van € 235.000 tot € 260.000 (V.O.N.). Op levering vanaf 2014.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:

Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
De Entree
in ontwikkeling
Josselin de Jonglaan
Overschie
Woningbouw
Kokon Architectuur
Woonstad Rotterdam
november 2013
2015
[mappress mapid=”104″]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here