Bouw Bloemfontein Afrikaanderwijk mei 2014

2
3685

De bouw van de eerste fase van Bloemfontein in de Afrikaanderwijk omvat in totaal 86 sociale huurwoningen, waarvan 68 appartementen en 18 eengezinswoningen. De woningen zijn allemaal bestemd voor de huidige bewoners van Bloemfontein. Fase 2 nog niet gestart bestaat uit 66 koopwoningen. Het ontwerp van Mulleners en Mulleners Architecten refereert aan de architectuur zoals deze in het verleden is in de Afrikaanderwijk is toegepast.

Bouw Afrikaanderwijk 3

Bouw Afrikaanderwijk 2

Bouw Afrikaanderwijk 5

Bouw Afrikaanderwijk 6

In middels zijn de naastgelegen huizen van de Leeuwenkuilbuurt in de Afrikaanderwijk volledig gesloopt.
Bekijk hier zoals het er 2 maanden geleden uitzag. Na de sloop wordt het gebied opgehoogd zodat er een glooiende verbinding ontstaat met de nieuw te ontwikkelen bebouwing aan de Laan op Zuid (Parkstad). Het woonblok de Leeuwenkuil uit 1981 was het eerste grootschalige nieuwbouwproject in de Afrikaanderwijk.

Leeuwenkuil sloop

Leeuwenkuil sloop

2 REACTIES

  1. Helemaal mee eens. Wanneer leren ze in Rotterdam nu eens van dit soort misbaksels. Laten ze ‘dorpse’ bebouwing in Klazienaveen neerzetten maar niet in een stad als Rotterdam. Vette onvoldoende!!!!!!

    P.J.Hazenoot

  2. Van de week nog door deze straat gelopen. Veel slechter kan bijna niet. Sluit totaal niet aan op die parel van een gebouw op de hoek. Ook moet de bebouwing in de soort wijken de hoogte in met minimaal 4 verdiepingen. Verdunning van huishoudens (aantal personen per huishouden) en dit soort laagbouw in de stedelijk gebied maken voorzieningen onbetaalbaar voor de toekomst. Kortom, de bebouwing van photo 1 en 2 is echt een drama. Die dit hebben uitgedacht moeten zich echt schamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in