Bouw nieuw deelplan Nieuw Crooswijk gestart

0
2730

De bouw van Nieuw Crooswijk is een nieuwe fase ingegaan.Nieuw Crooswijk huurappartementen Dros van Veen Afgelopen woensdag 18 december 2013 verrichte wethouder Karakus de start handeling voor de bouw van een nieuw deelplan. Het deelplan bestaat uit 37 eengezinswoningen met de naam Huis van Wensen en 51 sociale huurappartementen aan de Paradijslaan welke door Woonstad Rotterdam worden afgenomen.

Koop 37 eengezinswoningen
De 37 eengezinswoningen met ruime tuinen, Huis van Wensen, zijn koopwoningen en zullen middels co-creatie worden gerealiseerd. Geïnteresseerden hebben op deze wijze inspraak in de verdere uitwerking van de woningen. In februari zal de startbijeenkomst worden gehouden met in de maanden erna de 2 woonworkshops. De koopsommen van deze woningen bedragen, afhankelijk van de uitvoering, vanaf ca. € 235.000,- (uitgaande van een tweelaagse woning met royale achtertuin en eigen parkeerplaats). Architect van de woningen is Brink Architectuur en stedenbouw.

Huurappartmenten
Het complex met 51 huurappartementen is ontworpen door Brink architectuur en stedenbouw en Drost en Van Veen architecten. De nieuwbouw betreft het blok F uit het masterplan Nieuw Crooswijk welke tegen de bestaande bebouwing van de Rusthoflaan is gepland. Hiermee wordt het gedeeltelijk afgebroken bouwblok weer gesloten gemaakt en kan aan de laatste bewoners met een terugkeergarantie een nieuwbouwwoning worden aangeboden.

Nieuwe planning bouw en sloop Nieuw Crooswijk
In juni 2013 werd bekend dat in Nieuw Crooswijk als gevolg van de economische crisis de realisatie van de nieuwbouw met minimaal 8 jaar vertraagd en worden er minder huizen gesloopt dan gepland. Bekijk hier de nieuwe planning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in