Bouw First Rotterdam gestart met slaan eerste paal

1
2704

De bouw van de 120 meter hoge toren van First Rotterdam is vanochtend gestart met het slaan van de eerste paal.  Het nieuwbouwproject ligt schuin tegenover het Centraal Station aan het Weena.

De eerste fase van de herontwikkeling van deze lokatie betreft de bouw van de 120 meter hoge toren en de ingrijpende renovatie van het huidige Weenapoint. Deze zogenoemde toren A wordt gerenoveerd. Ook het Rijksmonument Bouwcentrum, het gebouw waarin wooncorporatie Vestia is gehuisvest, blijft bestaan. De baksteensculptuur van Henry Moore die in de gevel zat van het gesloopte gebouw is opgeslagen naast het bouwterrein. Dit kunstwerk keert terug in de gevel van het nieuwe gebouw.

 

First Rotterdam 1e paal 17-12-2012

First Rotterdam eerste paal

1 REACTIE

  1. Ik mag hopen dat het lelijke langwerpige gedeelte aan het kruisplein ook weer tot een hoogwaardig uitziend gebouw wordt omgetoverd. Het is eigenlijk een schande hoe dat grijs beplaate gebouw er nu uit ziet. En ook hoe de ‘ publieke funkties’ erin zijn ingevuld! Een doorn in het oog als je straks het prachtige C.S uit wandelt. Ben benieuwd!! 😉 Bidden maar!! Een geweldige kans om van het kruisplein echt iets moois te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in