Concept masterplan Kop van Feijenoord gereed

0
6805

Het concept masterplan voor de Kop van Feijenoord is
begin november 2011 gereed gekomen. De verwachting is dat in februari 2012 het masterplan ter vaststelling wordt aangeboden aan het College waarna de Gemeenteraad van Rotterdam wordt geinformeerd.

Al in juni 2009 heeft het College n.a.v. de vastgestelde visie van de Kop van Feijenoord opdracht gegeven voor het masterplan. De economische crisis zorgde voor echter vertraging, maar het zorgde ook dat inhoudelijk op een aantal punten wordt afgeweken van de visie.

Meer grondgebonden woningen
Het woningbouwprogramma wordt aangepast. In plaats van 1.400 woningen worden 1.100 woningen gerealiseerd. Er komen meer
grondgebonden woningen en minder appartementen. Zie onderstaande tabel uit het masterplan.
De woningbouwplannen voor het Jan Eleveldterrein op het Noordereiland gaan niet door (al eerder bekend).

 

 

 

 

 

 

 

 

Fasering en planning
De uitvoering van het masterplan wordt ingedeeld in twee fasen. Oorzaak hiervan is de negatieve grondexploitatie van € 25mln die in tijden van bezuinigingen niet in één keer kan worden gedekt. De 1e fase is wat op korte termijn haalbaar is. Niets doen in dit gebied is geen optie. De 2e fase zijn de projecten waarvoor op dit moment nog geen geld beschikbaar is. Deze projecten worden opgestart zodra de financiele haalbaarheid is vastgesteld.

Tot fase 1, op korte termijn haalbaar, behoren het Zinkerblok, De Oranjeboomstraat en de herinrichting van het Nassauhavenpark. De projectontwikkelaars AM en Dura Vermeer studeren op dit moment nog aan d’ Oranjeboom (bouwblok naast Unilever}. Deze locatie is in hun eigendom.

Concept masterplan Kop van Feijenoord (pdf 7MB)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in