Kantoor De Brug – Unilever

0
14650

Aan de Nassaukade in Rotterdam is in het gebouw De Brug het hoofdkantoor van Unilever Bestfoods Nederland gevestigd. Het 133 meter lange kantoorgebouw hangt 26 meter boven de grond van het terrein van de Blue Bandfabriek. Het in 2005 gerealiseerde gebouw is ontworpen door JHK Architects. Een goed voorbeeld van effectief met de beschikbare ruimte omgaan.

De Brug - Unilever

Bruggebouw

Het kantoorgebouw is 133 meter lang, 32 meter breed en vier verdiepingen hoog. Het gebouw geïnspireerd op de nabijgelegen Hefbrug hangt 26 meter boven de grond. De 15.000 vierkante meter vrij in deelbare ruimte biedt plaats aan 750 tot 800 werknemers. Het transparant bruggebouw van staal en glas is een spectaculair voorbeeld van pre fabricage. De complete staalconstructie is naast de locatie in elkaar gezet en daarna op zijn definitieve plek gezet.

Het ontwerp van het bruggebouw en de herinrichting van het Oranjeboom terrein is van JHK Architecten in samenwerking met West 8 Urban Design & Landscape Architecture en Dura Vermeer. Het kantoorgebouw van Unilever is in april 2005 opgeleverd.

Filmpje kantoorgebouw de Brug

Projectgegevens

Naam: Kantoorgebouw De Brug
Status: Gerealiseerd
Locatie: Nassaukade 3
Deelgebied:
Feijenoord
Categorie: Kantoorgebouw
Architect: JHK Architecten
Opdrachtgever: Unilever
Start bouw: 2002
Realisatie: 2005

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kantoor De Brug 51.914396, 4.502562

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in