Coopvaert Rottedam

0
8472

De 104 meter hoge woontoren De Coopvaert aan de Blaak in Rotterdam is gebouwd tussen 2004 en 2006. Het gebouw is 30 verdiepingen hoog en bevat 119 appartementen.  Het ontwerp is van Diederik Dam van architectenbureau Dam & Partners.

De Coopvaert top

Woontoren de Coopvaert

De onderste zeven lagen van de Coopvaert bevatten kantoorruimte met op de begane grond een horecagelegenheid. Dan volgt een zware overgangsconstructie met bergingen en installaties. Daarboven liggen op de negende tot en met de dertigste verdieping 119 appartementen.

Aan de Blaakzijde is een zeven verdiepingen hoog portaal met drie betonnen kolommen voorzien om het zicht op de bijzondere afgeronde hoek van het voormalige monumentale bankgebouw te behouden.

De buitenmuren van het gebouw zijn bedekt met zandkleurige prefab betonelementen, behalve op de hoogste vier verdiepingen zijn witte marmeren elementen gebruikt. Hierdoor krijgt de top van de toren een stralende sneeuw-witte verschijning.

Fundering

Vanwege mogelijke verzakkingen kon het gebouw niet op dezelfde vaste grondlaag als de Kamer van Koophandel worden gefundeerd. De Coopvaert is gefundeerd op de tweede pleistocene zandlaag op 62 meter beneden ANP. Met 66 meter lange palen is hier de diepste fundering van Nederland gerealiseerd

Parkeergarage

Onder de locatie van De Coopvaert bevindt zich een deel van de Rotterdamse waterhuishouding en tevens kruisen de metrolijnen Erasmuslijn en Calandlijn hier. Door deze ondergrond was er geen mogelijkheid voor een parkeerkelder. De parkeergarage ligt nu in een bouwblok aan de Wijnstraat welke via een glazen loopbrug bereikbaar is.

De buitenmuren van het gebouw zijn bedekt met zandkleurige prefab betonelementen, behalve op de hoogste vier verdiepingen zijn witte marmeren elementen gebruikt. Hierdoor krijgt de top van de toren een stralende sneeuwwitte verschijning.

Foto’s van De Coopvaert

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”coopvaert”]

Projectgegevens

Naam: De Coopvaert
Status:
Gerealiseerd
Adres:
Blaak 502-766
Deelgebied:
Centrum, Stadsdriehoek
Functie:
Woningbouw
Hoogte:
104 meter
Architect
: Dam & Partners
Opdrachtgever:
Dura, Ballast Nedam
Start bouw:
2004
Realisatie: 2006

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Coopvaert 51.917884, 4.484267 Coopvaert102 meterDam & Partners2006

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in