Eerste paal Bloemfontein

0
2566

Donderdag 6 juni wordt de eerste paal geslagen Bloemfontein voorgevelvan het nieuwbouwproject Bloemfontein in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. De eerste fase van Bloemfontein omvat in totaal 86 sociale huurwoningen, waarvan 68 appartementen en 18 eengezinswoningen. De woningen zijn allemaal bestemd voor de huidige bewoners van Bloemfontein die nu in een tijdelijke woning zitten in afwachting van een woning in de nieuwbouw.

Nieuwbouw Bloemfontein noodzakelijk
Door de situatie van Vestia was er onzekerheid of de bouw door kon gaan. Een gemiste kans, vonden vele partijen, zoals de huidige bestuurder van Vestia, Jacques Thielen, de wethouder Wonen, Hamit Karakus en portefeuillehouder Wonen van de deelgemeente Feijenoord, Turan Yazir. Zij hebben zich dan ook keihard ingespannen om de nieuwbouw toch mogelijk te maken. Zij deden dit vanwege het belang voor de huidige bewoners van Bloemfontein, maar ook voor de Afrikaanderwijk en voor Rotterdam Zuid.

Ambitie Afrikaanderwijk
De eerste paal Bloemfontein is het bewijs dat de ambitie voor de vernieuwing van de Afrikaanderwijk blijft staan, zij het in minder rap tempo. Er is de afgelopen jaren heel veel verbeterd zoals de renovatie Pretorialaan, oplevering Zuiderspoor, nieuwe signature ondernemers, doorbraak naar Laan op Zuid en de oplevering van Wielslag. Om de wijk naar een hoger niveau te tillen, moeten meer slagen gemaakt worden. Er zijn vergaande gesprekken met partijen als Woonbron. Zij zien net als Vestia kansen voor de wijk en vinden dat niets doen simpelweg geen optie is. Jenny Schakelaar: “De redenen om de Afrikaanderwijk grootscheeps te transformeren zijn nog net zo legitiem als vijf jaar geleden.”

Programma eerste paal
Waar:

Café Bloemfontein, hoek Bloemfonteinstraat/Bothastraat
Wanneer:
Donderdag 6 juni, 15.30 uur tot 17.30 uur
Wie:
Jacques Thielen (interim bestuurder van Vestia) Jenny Schakelaar (directeur Vestia Rotterdam Feijenoord / Zuid), Hamit Karakus (wethouder Wonen), Turan Yazir (portefeuillehouder Wonen, deelgemeente Feijenoord), Veronica Moreira (bewoonster Bloemfontein), Jolanda den Ouden (uitbaatster Café Bloemfontein).
Wat:                
Slaan eerste paal met de hulp van kinderen uit Bloemfontein
Meer info:
www.nieuwzuid.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in