Erick van Egeraat ontwerpt Erasmus University College

0
2420

Architectenbureau Designed by Erick van Egeraat
ontwerpt de veranderingen aan het monumentale pand waar Het Erasmus University College in wordt gehuisvest. In het gebouw aan de Nieuwe Markt 1A  in het centrum van Rotterdam is nu het Nationaal Onderwijsmuseum gevestigd. Dit Museum verhuist per 1 juli naar Dordrecht (meer >). Vanaf 1 juli wordt begonnen met het verbouwen van het pand. In september 2013, bij de start van de lustrumactiviteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, opent de nieuwe opleiding de deuren voor de eerste lichting studenten. In 2013 bestaat de EUR 100 jaar.

Bekijk het filmpje voor de eerste impressies van de inrichting.

Realisatie topopleiding
Op 12 januari 2012 maakt Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) bekend dat een belangrijke stap is gezet bij de realisatie van het Erasmus University College (EUC). De beoogde topopleiding is geslaagd voor de zogenaamde macrodoelmatigheidstoets van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). De laatste stap voordat de nieuwe opleiding officieel van start kan gaan is nog goedkeuring verkrijgen van de instelling die het hoger onderwijs waarborgt. Lees meer >

Internationale opleidng
Het Erasmus University College is een internationale driejarige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences. Studenten die deze opleiding volgen kunnen zich breed ontwikkelen voordat ze een specialisatie (master) kiezen. De opleiding is bedoeld voor excellente studenten. Ieder jaar worden 240 nieuwe studenten toegelaten, waarvan uiteindelijk de helft met een internationale achtergrond. In het collegejaar 2017-2018 biedt het opleidingsinstituut plaats aan in totaal ruim 700 studenten. De (wetenschappelijke) staf bestaat uit circa 60 personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in