Ondergrondse fietsenstalling Rotterdam Centraal

0
6662

De ondergrondse fietsenstalling Rotterdam Centraal is in 2013 geopend voor reizigers. Op donderdag 12 januari 2012 werd in het bijzijn van Wethouder Baljeu officieel de bouw gestart van deze fietsenstalling. Deze ruime en kleurrijke fietsenstalling biedt ruimte aan 5.190 fietsplekken, waarvan 1.410 betaalde bewaakte plekken.


 Bron impressie: Rotterdam Centraal

Architect
De fietsenstalling Rotterdam Centraal is ontworpen door architect Maarten Struijs. Kenmerkend voor zijn werk is het kleurgebruik, dat ook terug komt in zijn ontwerpen van de ondergrondse Parkeergarage Kruisplein en het Metrostation Centraal Station. Het plafond, de kolommen en de wanden zijn parelwit. De vloer van de hoofdroute is rood, terwijl voor de gangen met de fietsenrekken de kleuren paars, blauw, groen, geel en oranje gebruikt zijn.

Ontwerp
De fietsenstalling is verbonden met het ondergrondse aangrenzende metrostation zodat je direct gebruik kunt maken van de metro of doorlopen naar bus, tram of trein. Net als in het ontwerp van het metrostation zorgen licht en kleurgebruik voor een aangename sfeer. Je kunt je fiets gemakkelijk terug vinden doordat elk pad een nummer heeft en de door de kleuren van handvatten van de fietsenrekken.

Sensoren
Om voldoende plek voor iedereen te garanderen, mogen de fietsers de onbewaakte stalling niet als een fietsopslag gebruiken. De stalling heeft sensoren, die bijhouden hoe lang een fiets wordt gestald. De fiets wordt weggehaald als de termijn is overschreden.

Aflevering 25 Rotterdam Centraal journaal van RTV Rijnmond over de bouw van de ondergrondse fietsenstalling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in