Flagshipstore Primark in Forum Rotterdam

3
46268

De Ierse modegigant Primark heeft afgelopen Forum Rotterdammaandag (10 november 2014) een contract getekend met projectontwikkelaar Multi Vastgoed voor een flagshipstore in de nieuwbouw van Forum Rotterdam aan de Coolsingel. De nieuwbouw van Forum Rotterdam gaat hiermee definitief door alleen het bestaande plan zal ingrijpend worden gewijzigd.

Nieuwbouw Forum krijgt geen kubus meer

Om Primark met de beoogde omvang en formule in te kunnen passen, moet het aanvankelijke plan ingrijpend worden aangepast, ,,Die aanpassing ís van zodanige aard en omvang dat we uiteindelijk moeten besluiten om het concept van de kubus te verlaten en een alternatief verder uit te werken. Met dat alternatief wordt meer recht gedaan aan de aangepaste programmatische uitgangspunten voor het plan.” schrijft Multi Vastgoed in een brief aan het  college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

Forum-Rotterdam-2011 winkelsKantoor- en winkelomvang in Forum nemen af

Het basis uitgangspunt van de ontwikkeling blijft intact: het voor het publiek in leven brengen van deze plek in het centrum van Rotterdam. Belangrijk is dat in het aangepaste plan het kantoorvolume aanzienlijk wordt terug gebracht. Verder neemt de omvang van het winkelprogramma af en binnen het resterende winkelruimte groeit de omvang van de Primark. Eind dit jaar of begin januari 2015 volgt de uitkomst van de planstudie van het nieuwe concept.

Flagshipstore Primark Rotterdam

Projectontwikkelaar Multi Vastgoed zocht al geruime tijd naar een voorname ’trekker’ voor het door architect Rem Koolhaas ontworpen gebouw in hartje stad. Modeketen Primark opent hiermee in de toekomst zijn derde vestiging in Rotterdam. Eerder deze week werd al een filiaal op Zuidplein geopend, naast de bestaande zaak in Rotterdam-Alexander. Naast de flagshipstore van Primark komt in het Forum een hotel van Novotel en woningen van Bouwinvest.

3 REACTIES

  1. Slap, zal mij weer benieuwen welk een afgetrokken ontwerp ervoor in de plaatst komt. Moge ik bidden dat ik dat ik met mijn veronderstelling ongelijk heb!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in