Foto’s huidige situatie nieuwbouw Spinoza Coolsingel

0
3312

Het project Spinoza in Rotterdam bevat nieuwbouw en herontwikkeling van het gebied tussen de Coolsingel het Stadhuisplein en de Kruiskade. In het nieuwe project komen winkels, horeca, kantoren en woningen. Het ontwerp is van het Engelse architectenbureau Allies & Morrison. Realisatie is in 2014/2015 gepland.

Spinozagebouw
Op de hoek van de Kruiskade en de Coolsingel tegenover het Hilton Hotel staat het Spinozagebouw. Dit wederopbouw pand zal worden herontwikkeld en zal een forser volume krijgen. In dit gebouw zal een flagshipstore van Saturn komen. Bovenop het Spinozagebouw is nieuwbouw gepland. De nieuwbouw bestaat uit 15 luxe appartementen met enorme buitenruimten.

Het gebouw Spinoza is ontworpen door de Rotterdamse architect H.M.J.H Kraaijvanger in opdracht van het Philips Pensioenfonds. De bouw startte in 1954. Het kunstwerk, het mozaiek Vogels uit 1960, is van Jan Bezemer.

Het oude Luxortheater maakt geen onderdeel uit van de nieuwbouwplannen.

Wederopbouwpand hoek Stadhuisplein
De huidige bebouwing met serretuinen van het pand aan het Stadhuisplein wordt gesloopt en wordt vervangen door nieuwbouw met een tweelaags wintertuin. Het torentje van dit wederopbouwpand wordt gestript en in een nieuwe herkenbare stijl heropgebouwd.

Het voormalige kantoorgebouw van de Slavenburgsbank (later de Generale) op de hoek van de Coolsingel en het Stadhuisplein is een karakteristiek wederopbouw pand van architect Cornelis Elffers uit 1957.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in