Cool63

2
7001

 Cool63 impressie MAB Projectontwikkeling

Cool63

Het gebied tussen de Coolsingel het Stadhuisplein en de Kruiskade is herontwikkeld. In het nieuwbouw- en renovatieproject Cool63 zijn de panden uit de wederopbouw periode deels gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het plan omvatte circa 13.700 m2 winkels en horeca, circa 5.100 m2 kantoren (nadat eerst circa 13.000 m2 verouderd en incourante kantoorvolume is gesloopt) en 15 woningen in het middeldure/dure segment. Het herinrichten van een deel van het Stadhuisplein en de Coolsingel was onderdeel van de herontwikkeling. 

Wederopbouwpanden

De lokatie van de renovatie/nieuwbouw is het gebouwencomplex aan de Coolsingel met hoekbebouwing aan het Stadhuisplein en de Kruiskade. Het voormalige kantoorgebouw van de Slavenburgsbank later de Generale op de hoek van de Coolsingel en het Stadhuisplein van architect Cornelis Elffers uit 1957 is gestript en in een nieuwe herkenbare stijl heropgebouwd. Het gebouw op de hoek van Coolsingel en de Kruiskade  uit 1954 naar het ontwerp Kraaijvanger Architecten is in 2013 gesloopt evenals een deel van de bebouwing aan het Stadhuisplein.


 Cool63 impressie MAB Projectontwikkeling

Woningen, winkels en horeca

Aan de Kruiskade tegenover het Hilton Hotel zijn woningen gepland. De nieuwbouw bestaat uit 15 luxe appartementen met  enorme buitenruimten welke boven op het Spinozagebouw worden gebouwd. Aan de Coolsingel komen winkels met op de hoek met de Kruiskade een vestiging van Saturn. Op het Stadhuisplein komt horeca terug. De huidige bebouwing met serretuinen wordt gesloopt en wordt vervangen door nieuwbouw met een tweelaags wintertuin. In de plannen voor de buitenruimte is rekening gehouden dat de twee paviljoens aan de Coolsingel worden verwijderd. Meer over de herontwikkeling van het Stadhuisplein >

Sportketen Decathlon

Nadat mediaconcern Saturn als hoofdgebruiker het gebouw niet meer wilde huren is de Franse sportketen Decathlon gecontracteerd. Deze sportwinkel is sinds 2016 gevestigd op de drie etages (entree op begane grond hoek Kruiskade/Coolsingel). Het is de grootste vestiging (10.400 m2) in Nederland.

Coolsingeltoren

Eigenaar MAB Projectontwikkeling eigenaar van het complex had eerder plannen om het gebied te ontwikkelen met de fameuze Coolsingeltoren. Als gevolg van de kredietcrisis gingen deze plannen in 2008 niet door.

Nieuwbouw 2014-2015 gereed

Het ontwerp van de nieuwbouw is van het Engelse architectenbureau Allies & Morrison. “De nieuwe gebouwen krijgen min of meer dezelfde hoogte al zullen er hier en daar wat variaties worden aangebracht”. Cool63 is in 2015 opgeleverd.

Projectgegevens

Projectnaam: COOL63
Status: gerealiseerd
Lokatie: Coolsingel – Stadhuisplein – Kruiskade
Functie: 25.000 m2 winkels, horeca, kantoren en woningen
Architect: Allies & Morrison
Opdrachtgever: MAB Projectontwikkeling
Start bouw: 2012
Realisatie: 2015

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Cool 63 51.922881, 4.477772 Cool63gerealiseerdwinkels, kantoren en woningen2015
Impressies

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”cool63-impr”]

2 REACTIES

  1. Jammer, waarom weer een blokkendoos van beton en glas. Het Stadhuisplein lijkt wel een sovjetplein met al die saaie blokketorens. Laat Hans Kollhoff voor het Stadhuisplein een knusse gezellig en sfeervolle bebouwing ontwerpen die aansluit bij het stadhuis. In Den Haag heb je bijvoorbeeld het Museplein met Musetoren. Of de stijl van het Trapezium in Kralingen of woongebouw de Compagnie Noordereiland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in