Gamma en P&R Noorderhelling geopend

0
16106

De huidige Gamma vestiging aan de Koperslagerstraat in Rotterdam Feijenoord gaat verhuizen naar nieuwbouw op het P+R terrein Noorderhelling naast de Kuip. In januari 2021 is de bouw gestart. Op 22 februari 2022 is de nieuw Gamma vestiging met de driedeks parkeergarage voor 500 auto’s geopend.

Gamma Noorderhelling Rotterdam

Gammaterrein aan de Koperstraat

De reden van de verhuizing was de verkoop van het huidige terrein aan de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die grond zou kopen voor de bouw van het nieuwe Feyenoord Stadion. Met aankoop van het ca. 9.000 m2 grootte terrein van de Gamma is de realisatie van een nieuw stadion voor Feyenoord weer een stap dichterbij. Door het uitstel van de Nieuwe Kuip had de stichting geen geld voor deze aankoop. De gemeente Rotterdam is van plan om nu zelf het Gamma-terrein op Zuid kopen voor 8 miljoen euro, zei wethouder Bas Kurvers (VVD) in een recente commissievergadering op het stadhuis.

Noorderhelling Gamma en parkeerplaatsen

Gamma is verhuisd naar het nieuwe pand aan de Noorderhelling. De nieuwe Gamma is gebouwd op de P+R Noorderhelling grenzend aan de McDonald’s aan de Stadionweg. Bovenop de Gamma vestiging ligt een driedeks parkeergarage met 500 parkeerplaatsen. In februari 2022 verhuisde de Gamma naar de Noorderhelling. Zij heeft een eigen parkeerterrein met 70 parkeerplaatsen voor haar klanten. De overige parkeerplekken zijn beschikbaar voor forensen en bezoekers van De Kuip. Het ontwerp van de nieuwe Gamma is van architectenbureau Wim de Bruijn.

Gamma-Noorderhelling P+R
Gamma-Noorderhelling P+R Wim de Bruijn

Projectgegevens

Naam: Gamma – Parkeergarage
Status: Gerealiseerd
Adres: Noorderhelling
Deelgebied: IJsselmonde
Categorie: Winkel, parkeren
Architect: Bureau voor stedenbouw en architectuur Wim de Bruijn
Opdrachtgever: 
Gamma
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Gamma 51.894500, 4.532400 Gamma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in