Gamma verhuist voor nieuw Feyenoord Stadion

0
1858

De huidige Gamma vestiging aan de Koperslagerstraat in Rotterdam Feijenoord gaat in de zomer 2021 verhuizen naar nieuwbouw op het P+R terrein Noorderhelling naast de Kuip.

De reden van de verhuizing is de verkoop van het huidige terrein aan de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die grond koopt voor de bouw van het nieuwe Feyenoord Stadion. Met aankoop van het ca. 9.000 m2 grootte terrein van de Gamma is de realisatie van een nieuw stadion voor Feyenoord weer een stap dichterbij. De stichting heeft nu vrijwel alle benodigde grond in haar bezit.

Gamma-Noorderhelling P+R

Gamma zal verhuizen naar een nieuw pand aan de Noorderhelling. De nieuwe Gamma komt op de P+R Noorderhelling grenzend aan de McDonald’s aan de Stadionweg. Bovenop de Gamma vestiging komt een driedeks parkeergarage met 500 parkeerplaatsen. In de zomer van 2021 staat de verhuizing van de Gamma naar de Noorderhelling gepland. Gamma krijgt een eigen parkeerterrein met parkeerplaatsen voor haar klanten. De overige parkeerplekken zijn straks beschikbaar voor forensen en bezoekers van De Kuip. Het ontwerp van de nieuwe Gamma is van architectenbureau Wim de Bruijn.

Gamma-Noorderhelling P+R Wim de Bruijn

Of er daadwerkelijk een nieuw stadion komt, lijkt aan Feyenoord zelf. Het bestemmingsplan moet in het najaar 2020 definitief worden en ook de omgevingsvergunning voor het stadion is aangevraagd. De club en het huidige stadion kampen echter met de nodige (financiële) uitdagingen door het coronavirus.

Projectgegevens

Naam: Gamma – Parkeergarage
Status: In ontwikkeling
Adres: Noorderhelling
Deelgebied: IJsselmonde
Categorie: Winkel, parkeren
Architect: Bureau voor stedenbouw en architectuur Wim de Bruijn
Opdrachtgever: 
Gamma
Realisatie: 2021

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Gamma 51.894500, 4.532400 Gamma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here