Gamma verhuist voor nieuw Feyenoord Stadion

0
7238

De huidige Gamma vestiging aan de Koperslagerstraat in Rotterdam Feijenoord gaat in het 1e kwartaal 2022 verhuizen naar nieuwbouw op het P+R terrein Noorderhelling naast de Kuip. In januari 2021 is de bouw gestart.

De reden van de verhuizing is de verkoop van het huidige terrein aan de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die grond koopt voor de bouw van het nieuwe Feyenoord Stadion. Met aankoop van het ca. 9.000 m2 grootte terrein van de Gamma is de realisatie van een nieuw stadion voor Feyenoord weer een stap dichterbij. De stichting heeft nu vrijwel alle benodigde grond in haar bezit.

Gamma-Noorderhelling P+R

Gamma en parkeerplaatsen

Gamma zal verhuizen naar een nieuw pand aan de Noorderhelling. De nieuwe Gamma komt op de P+R Noorderhelling grenzend aan de McDonald’s aan de Stadionweg. Bovenop de Gamma vestiging komt een driedeks parkeergarage met 500 parkeerplaatsen. Begin 2022 staat de verhuizing van de Gamma naar de Noorderhelling gepland. Gamma krijgt een eigen parkeerterrein met 70 parkeerplaatsen voor haar klanten. De overige parkeerplekken zijn straks beschikbaar voor forensen en bezoekers van De Kuip. Het ontwerp van de nieuwe Gamma is van architectenbureau Wim de Bruijn.

Gamma-Noorderhelling P+R Wim de Bruijn

Feyenoord City en Stadion Feyenoord

De gemeenteraad heeft donderdagavond 17 december het bestemmingsplan Feyenoord City aangenomen. Dat betekent dat het project een volgende fase kan ingaan. De vaststelling van het bestemmingsplan is een voorwaarde om verder te gaan. In de zomer van 2021 neemt Stadion Feyenoord een definitief besluit over het nieuwe stadion.

Projectgegevens

Naam: Gamma – Parkeergarage
Status: In uitvoering
Adres: Noorderhelling
Deelgebied: IJsselmonde
Categorie: Winkel, parkeren
Architect: Bureau voor stedenbouw en architectuur Wim de Bruijn
Opdrachtgever: 
Gamma
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Gamma 51.894500, 4.532400 Gamma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here