Gebouw De Rede – Laan op Zuid

0
4119

De Rede

Gebouw De Rede 

Het appartementencomplex De Rede  is gelegen op de Kop van Zuid in Rotterdam tussen de Laan op Zuid en de Spoorweghaven. Het gebouw De Rede is ontworpen door architectenbureau Diederendirrix.  Zij ontwierp ook het masterplan Zuidkade waar De Rede onderdeel vanuit maakt.

De Rede
Het woongebouw bestaat uit 107 appartementen met een grote verscheidenheid aan woningtypes: torenappartementen, Maasappartementen en kadewoningen. het gebouw bevat verder commerciële ruimte in de plint, een parkeergarage en een binnentuin.

Zuidkade
Centraal op de Kop van Zuid in Rotterdam ligt de Zuidkade. De Zuidkade is een typisch voorbeeld van een complexe binnenstedelijke ontwikkeling. Het project bestaat uit drie woongebouwen met een commerciële plint en een vierde gebouw met 10.000 m² commerciële ruimte. In opdracht van Heijmans vastgoed en de gemeente Rotterdam is architectenbureau Diederendirrix uit Eindhoven geselecteerd om het stedenbouwkundig plan te ontwerpen. Dat bureau ontwierp ook de eerste woontoren, De Rede. De tweede en derde woontoren, samen wooncomplex De Compagnie, werd ontworpen door architect Hans Kollhoff. Het vierde gebouw dat onderdeel uitmaakt van Zuidkade is het kantoorgebouw Vancouver. Dit project is ontworpen door Claus en Kaan in opdracht van de Rotterdamse ontwikkelaar OVG.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Functie:

Architect:
Opdrachtgever
Realisatie:
De Rede
Gerealiseerd
Laan op Zuid
Feijenoord
Woningen
Diederendirrix
Heijmans Vastgoed
2002
[mappress mapid=”83″]

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in