Grootste H&M van Nederland in passage The Mall in Rotterdam

0
13469

Passage The Mall RotterdamDe winkelpassage ‘The Mall’ naast de Beurstraverse (Koopgoot) in Rotterdam is verbouwd tot de grootste Hennes & Maurits van Nederland. Op 17 oktober 2014 opende het nieuwe flagshipstore van H&M met een bruto vloer oppervlakte van 6.330 m2 (4.500 m2 winkeloppervlakte) voor publiek. De bestaande winkel van de Zweedse modeketen in de Beurstraverse wordt doorgetrokken naar de begane grond (de passage) en de eerste verdieping, zodat er één winkel ontstaat van kelder tot eerste verdieping.

Verbouwing winkelpassage The Mall
In de passage zaten tot voor kort verschillende winkelruimtes, maar deze kwamen in de afgelopen jaren leeg te staan. De nieuwe grote winkelruimte van H&M zal een open en lichte uitstraling krijgen. De wanden van de voormalige winkelruimtes in de passage zullen worden gesloopt, zodat er één grote ruimte ontstaat. Vanaf de ingang op de begane grond zal een volledige doorkijk ontstaan tot achter in de winkel. Tevens komen er vides vanaf de kelderverdieping tot aan de eerste verdieping en worden roltrappen en liften geplaatst. De verbouwing is ontworpen door B+O Architecten.

De grootste H&M van Nederland was gevestigd aan de Dam in Amsterdam met een oppervlakte van 2.600 m2.

De Hennes en Maurits in Rotterdam is de grootste winkel van het modebedrijf in Europa. “Hier kregen we de kans om de winkel aan de Beurspassage groots uit te bouwen”, legt countrymanager Krau van H&M uit. “Het is de ultieme droom om een winkel openen waarin echt alle mogelijke concepten die er zijn, te vinden zijn. Dit gaat niet zo makkelijk, want daar heb je heel veel vierkante meters voor nodig. In Rotterdam kon dat. Het is de grootste verbouwing in de Nederlandse geschiedenis van H&M, en dat terwijl de winkel gedurende de verbouwing gewoon open is.” De winkel heeft onder meer de grootste schoenenafdeling en de grootste sportafdeling van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in