Havenloft drijvende woningen aangekomen

17
32352

In de Nassauhaven op de Kop van Feijenoord in Rotterdam is het project Havenlofts in uitvoering. Havenlofts bestaat uit 18 drijvende vrijstaande woningen (watervilla’s). Het wordt het eerste drijvende woonproject in een Rotterdamse havenbekken. De drijvende waterwoningen zijn ontwikkeld en ontworpen door Public Domain Architecten en Van Hattum en Blankevoort en gebouwd door Bik Bouw. De verkoop van Havenloft Nassauhaven is juni 2017 gestart. Op 15 april 2020 werden de eerste 6 Havenlofts versleept naar de Nassauhaven. De tweede 6 Havenlofts kwamen op 8 juli 2020 aan. In december 2020 worden de laatste 6 Havenlofts verwacht.

Havenloft Nassauhaven Rotterdam

Bouw van de drijvende woningen

De Havenlofts zijn gebouwd door Bik Bouw op het terrein van de oude scheepswerf Verolme aan de Oostdijk langs de Nieuwe Maas. Daar worden ze casco opgeleverd. Nu de woningen gereed zijn worden ze over het water versleept naar de Nassauhaven.

Havenlofts Naussauhaven
Havenlofts Naussauhaven
Havenlofts Nassauhaven

Een woning op het water kopen?

De havenlofts staan vrij op een eigen ponton in een eigen waterkavel. Binnen elk kavel is ruimte voor de ligplaats van een boot of sloep. De pontons liggen vast aan twee stalen meerpalen, waarlangs het kalm en stabiel het getij volgt. Per twee havenlofts zijn de pontons aan elkaar geschakeld. Elk paar havenlofts deelt één toegangsbrug. De ligging van de pontons, en dus de havenlofts, is verschillend: dwars op de kade of langs de kade. Om de vaargeul in de Nassauhaven vrij te houden, ligt voor de meeste havenlofts de oriëntatie vast.

De loftwoningen zijn vrijstaand en zijn naar ieders woonwens in te vullen. Kopers kunnen zelfde de grootte, de indeling, het afwerkingsniveau en het gewenste energieniveau bepalen. Alle woningen zijn vrijstaand en bewegen mee met de waterstanden van eb en vloed in de Nassauhaven. Dit betekent dat ze robuust maar ook licht worden gebouwd. Door de open indeling, daktuinen en waterterrassen is er optimaal zicht en contact met het water.

Er is keuze uit twee type waterwoningen:

 • Royale begane grond plus een gelijkvloerse verdieping (totaal ca. 134-137 m2)
 • Royale begane grond plus drie split-level-verdiepingen (totaal ca. 162-177 m2)

De prijzen van varieren van circa 395.000 euro tot 505.000 euro.

Havenloft Nassauhaven Rotterdam

Drijvend bouwen Rotterdam

Drijvend bouwen past in de stadsvisie en de ambities van Rotterdam. De twee belangrijkste argumenten van Rotterdam om op het water te bouwen zijn dat drijvend bouwen een klimaat bestendig vorm van bouwen is waar nieuwe (energie) technieken kunnen worden toegepast in zichtbare projecten.  Tevens voegt drijvend wonen een nieuw woningsegment toe aan de bestaande woonvormen. Hierdoor kunnen lege havenbekkens in Rotterdam een attractief woon- en recreatiemilieu worden.

Projectgegevens

Naam: Havenlofts
Status: in uitvoering
Lokatie: Nassauhaven
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: 18 woningen
Architect: Public Domain Architects
Opdrachtgever:
 
Start bouw: 2018
Realisatie: 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Havenlofts 51.911233, 4.507656 Havenloft gerealiseerd 2020  

17 REACTIES

 1. Drijvend bouwen in Rotterdam krijgt steeds meer vorm: H2otel, Drijvend Paviljoen, Drijvend Park, Dobberend Bos, Aqua Dock en binnenkort Floating Farm. Nu eindelijk een mooi project ‘Havenloft’ in de vorm van drijvend wonen! Met tal van ideeën als Urban Hotspring, Drijvend Hotel in Dokhaven en de eerste drijvende recreatieve voorziening ‘de Padelbak’ krijgen we al een echte floating community in Rotterdam. Schitterend!

 2. Allemaal geinteresseerden voor het waterwonen project in Rotterdam. Is het mogelijk om vanuit Public Domain Architecten of van Hattum &Blankevoort een update te krijgen? Alvast bedankt!

 3. Beste geïnteresseerden in het project Havenloft Nassauhaven,
  De meesten van jullie hebben al nieuwsberichten van ons hebben ontvangen. We willen ook hier aangeven dat de ontwikkeling voorspoedig verloopt. Het bestemmingsplan is inmiddels gereed en er wordt hard gewerkt aan het ontwerp en de duurzame techniek van de Havenloft drijvende woningen. Aanmelden voor nieuwsberichten kunt u doen via ons email adres.

  Public Domain Architecten

  • Hebben jullie niet land genoeg om huizen te bouwen? Waarom bouwen in een goot vlak voor mijn deur en uitzicht? Wij bewoners van de nassauhaven hebben nooit een medeling ontvangen met de bouwplannen op het water

 4. Beste geïnteresseerden voor de Havenloft woningen,

  We merken dat sommige informatie en ook beeldmateriaal gedateerd is op dit platform.
  Bijgaand een linkje naar de brochure van het project op de site van Rotterdam (.nl) met zoekterm havenloft.

  Hartelijke groet,
  Team Havenloft

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here