Hoofdkantoor Auris Groep Ammanplein

0
7718

AurisGroep Rotterdam 1

Nieuwbouw Auris Groep nabij Oostplein

Aan het Ammanplein in Rotterdam Kralingen is het nieuwe hoofdkantoor en audiologisch centrum van de Koninklijke Auris Groep in september 2016 opgeleverd. Het nieuwe kantoor is gebouwd op het braakliggende terrein aan het Ammanplein en de Boezemweg vlakbij Oostplein waar 2007 een voorloper van de Koninklijke Aurisgroep, De Koninklijke Amman Stichting was gevestigd.

AurisGroep Rotterdam 2

Ontwerp Ector Hoogstad Architecten

Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van circa 3.000 m2. In het gebouw zijn naast een parkeergarage met 22 parkeerplaatsen diverse kantoorfuncties en 20 hoogwaardige akoestische spreek- en onderzoekskamers gerealiseerd. Het ontwerp is van Ector Hoogstad Architecten. De de bouw startte in het tweede kwartaal van 2015. Op 15 december 2014 tekende Waaijer Projectrealisatie en de Koninklijke Auris Groep de ontwikkeling overeenkomst.

Auris audiologisch centrum Ector Hoogstad 3

 

Aurisgroep weer terug naar Ammanplein

De Koninklijke Auris Groep is een organisatie die onderwijs, begeleiding en zorg biedt aan mensen met gehoor-, spraak- en taalmoeilijkheden. De stichting en het plein zijn beide vernoemd naar Johan Conrad Amman (1660-1724) die doof geboren werd, maar toch leerde spreken. Tot 2007 was op deze locatie een school van de voorloper van de Koninklijke Aurisgroep, De Koninklijke Amman Stichting gevestigd. Met de realisatie van dit plan keert de Koninklijke Auris Groep na enkele jaren in Gouda gehuisvest te zijn weer terug op een voor hen belangrijke locatie.

Projectgegevens

Naam: Hoofdkantoor Auris Groep
Status: Gerealiseerd
Adres: Ammanplein
Deelgemeente: Kralingen-Crooswijk
Categorie: Kantoorgebouw
Architect: Ector Hoogstad Architecten
Opdrachtgever: Koninklijke Auris Groep
Start bouw: september 2015
Realisatie: september 2016
Programma: 2.600 m2 BVO kantoor en 26 parkeerplaatsen in parkeergarage

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Aurisgroep 51.925686, 4.495640 Aurisgroepin ontwikkeling

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in