Westerlaantoren

0
5865

Aan de rand van het park in het Scheepvaartkwartier is het voormalige hoofdkantoor van Vopak gerenoveerd tot kantoor- en woongebouw de Westerlaantoren. Architectenbureau Ector Hoogstad tekende het ontwerp voor de renovatie van de toren en de optopping van 5 verdiepingen bovenop de toren. De bovenste twee lagen van de oude toren werden gesloopt en vervangen door vijf nieuwe lagen in een lichtere constructie, op voorwaarde dat er woningen zouden worden gerealiseerd.

Westerlaantoren euromast

Westerlaantoren kantoor en appartmenten

Op de eerste tot en met de tiende verdieping zijn kantoren gerealiseerd en op de elfde tot en met negentiende verdieping appartementen. Op negen woonlagen bevinden zich 45 luxe koopappartemen. De kantoren en appartementen delen een entree die wordt beheerd door een huismeester. De entreehal is dubbel hoog. De hoge ramen geven volop daglicht en bieden een wijds uitzicht op het Park. De entree grenst aan de eerder opgeleverde ondergrondse parkeergarage.

Constructie

Aan de bestaande constructie is een nieuwe gevel gehangen. Binnen een nieuw stalen raamwerk zijn riante balkons toegevoegd met glazen borstweringen en windschermen. De nieuwe gevel bevat ramen en grote schuifpuien binnen het raamwerk van de balkons. De toren is evenals de laagbouw bekleed met geglazuurde keramische tegels. De witte accenten verbinden de toren met de laagbouw, zodat er visueel één geheel ontstaat.

De Westerlaantoren is de laatste fase in de Vopak lokatie. De eerste fase bestond uit de nieuwe laagbouw waar het hoofdkantoor van Vopak vanuit de toren naar toe verhuisde. Daarna werd een ondergrondse parkeergarage van drie lagen met 350 parkeerplaatsen onder Het Park gerealiseerd.

 Projectgegevens

Project: Westerlaantoren
Status: gerealiseerd
Lokatie: Westerlaan 10-65
Deelgebied:
Centrum, Scheepvaartkwartier
Functie: woningen
Architect:
Ector Hoogstad Architecten
Opdrachtgever: Maarsen Groep
Start bouw: november 2009
Realisatie: februari 2012
Projectkosten:
€ 27.150.000
Hoogte: 75 meter

Foto’s Westerlaantoren

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Westerlaantoren”]

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in