Kleinrijk woningen Rotterdam Overschie

5
8561
Kleinrijk 5 Venster Architecten

Kleinrijk nieuwbouw

Kleinrijk is een nieuwbouwbuurt die bestaat uit 143 nieuwbouw woningen in jaren dertig stijl rond de Abtsweg in Rotterdam Overschie. Het ontwerp is van Venster Architecten in opdracht van Woonstad Rotterdam.

Het project Kleinrijk is uitgevoerd in vijf fases. De gebouwde woningen zijn zowel koopwoningen als vrije sector huurwoningen in verschillende groottes en prijsklassen. In 2017 zijn 79 woningen uit fase 1 t/m 3 opgeleverd door bouwbedrijf IBB Kondor. In 2019 zijn 64 woningen uit fase 4 en 5 opgeleverd door bouwbedrijf Stout – Van Herk Groep.

Kleinrijk 4 Venster Architecten

Herstructurering Overschie

Een aantal gebieden in Overschie wordt grootschalig aangepakt. Een groot deel van de oude portiekflats uit de jaren vijftig rondom de Abtsweg maakt plaats voor eengezinswoningen in jaren dertig architectuur. Er komt meer ruimte en groen. De mooie Strijpesingel en de tuindorpse jaren dertig architectuur langs de Schansweg zijn de inspiratiebron voor de wijk-make-over.

Koopwoningen Kleinrijk

In de nieuwbouw van Kleinrijk komen koopwoningen die in meerdere fasen verkocht en gebouwd worden. Er is keuze uit singel- en tuinwoningen met prijzen vanaf vanaf € 179.500 v.o.n. inclusief keuken en sanitair. In fase 1 komen zeven singelwoningen en twintig tuinwoningen voorzien van een voortuin en een achtertuin met berging. Alle eengezinswoningen hebben drie woonlagen en een woonoppervlakte vanaf 110 m2.

Huurwoningen Kleinrijk

In Kleinrijk komen waarschijnlijk ook huurwoningen met woonoppervlakten vanaf 110 m2 vanaf € 839,- per maand. Alle woningen hebben een vootuin en achtertuin met een houten berging.

Projectgegevens

Naam: Kleinrijk
Status: gerealiseerd
Adres: Abtsweg
Deelgebied: Overschie
Categorie: Woningbouw
Architect: Venster Architecten
Opdrachtgever:
Woonstad Rotterdam
Realisatie: 2017 (fase 1 tm 3) 2019 (fase 4 en 5)
Programma:
143 woningen

icon-car.png
Kleinrijk

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kleinrijk 51.934543, 4.440267 Kleinrijk 143 woningen

Projecten in Rotterdam van deze architect:

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in