Plan A in Spangen

0
8943

Plan A is een nieuwbouwproject met 80 eengezinswoningen in de Staringbuurt in Spangen. Tussen de Vosmaerstraat, Multatulistraat en Nicolaas Beetsstraat worden 80 ruime vrije sector huur eengezinswoningen gebouwd. Het ontwerp van de nieuwbouw woningen van Plan A is van FARO Architecten en Venster Architecten in opdracht van Woonstad Rotterdam.

Plan A nieuwbouw 4

In Spangen is het laatste decennium veel veranderd. Plan A is het sluitstuk van een herstructurering in de wijk. Sinds het midden van de jaren 90 heeft Woonstad Rotterdam grote delen opgeknapt. Op de plek waar nu Plan A komt zijn 161 naoorlogse appartementen gesloopt en worden 80 eengezinswoningen gebouwd.

Plan A nieuwbouw 1

Plan A bestaat uit 80 ruime eengezinswoningen met een oppervlakte tussen 120 en 193 m2 GBO. De huurprijzen beginnen bij 859 euro per maand. Plan A wordt in twee fases opgeleverd. Meer info over de huurwoningen >

Plan A nieuwbouw 2

De naam van het project is te danken aan de vorm van de letter A waar de 80 huizen in wordt gebouwd. Na de oplevering ontstaat er een groen en kindvriendelijk binnenterrein. Het Staringplein wordt bovendien opnieuw ingericht waarbij leefruimte en wateropslag van regenwater een centrale rol gaan spelen.

Projectgegevens

Naam: Plan A
Status: In ontwikkeling
Locatie: Boompjes 55-57
Deelgebied: Delfshaven – Spangen
Type: Woningbouw
Architect: FARO Architecten en Venster Architekten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start: 2018
Realisatie: 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Plan A 51.917993, 4.438258

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in