Machinistenhof

8
22095

Machinistenhof is een woonblok in de nieuwe wijk Parkstad op de Kop van Zuid in Rotterdam. In het woonblok tussen de Laan op Zuid en het Spoorweghavenpark zijn 41 eengezinswoningen, 20 huurappartementenen 1 bedrijfsruimte gerealiseerd. Het ontwerp is van Spee Architecten in opdracht van Leyten Vastgoed. In het 1e kwartaal 2021 is Machinistenhof opgeleverd.

Machinistenhof Parkstad

Machinistenhof is ontwikkeld door projectontwikkelaar Leyten Vastgoed die ook het naastgelegen project Centree (woningen, school en AH) ontwikkelde. Doordat de woningen een afgesloten binnenterrein hebben en aan het Spoorweghavenpark liggen is het ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. De eengezinswoningen hebben allemaal een privétuin.

Nieuwbouw Laan op Zuid

Aan de Laan op Zuid zijn acht vierlaagse herenhuizen gebouwd van circa 180 vierkante meter, met een tuin aan zowel de voor- als achterzijde. De woningen hebben een woonkeuken op de begane grond en de woonkamer op de eerste verdieping. De herenhuizen hebben vier, vijf of zes slaapkamers. Je kunt ook een werkruimte aan huis realiseren.

Daarnaast zijn aan de Laan op Zuid in een 8 laags woongebouw ook 20 middeldure huur appartementen opgeleverd. De woningen hebben allemaal drie kamers en een balkon op het zuiden.

Machinistenhof Parkstad

Langs het Spoorweghavenpark, de Spoorweghaven en de Machinistenstraat zijn drielaagse eengezinswoningen van circa 150 vierkante meter, eveneens met vier, vijf of zes slaapkamers gebouwd.

Machinistenhof

Wijk Parkstad, Kop van Zuid

In Parkstad op de Kop van Zuid zijn nog meer woonprojecten in ontwikkeling of in aanbouw.

Projectgegevens

Naam: Machinistenhof
Status: gerealiseerd
Lokatie: Laan op Zuid
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: Spee Architecten
Opdrachtgever: 
Leyten Vastgoed
Start bouw: 2019
Realisatie: 2021
Programma: 
61 woningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Machinistenhof 51.903083, 4.506369 Machinistenhof woningbouw

8 REACTIES

 1. Hoop wel dat er op de kop van zuid nog wel ruimte over blijft en dat ze het mooie lege groene stuk op de kop van zuid niet vol bouwen. Dadelijk is er geen m2 die niet vol gebouwd is en zijn alle voetbal veldjes en parken verdwenen. Een stad zonder gtoen is ongezond om in te leven, werken en wonen.

 2. Geachte,

  Graag zou ik meer informatie willen ontvangen,
  Hoe kan ik hiervoor in aanmerking komen? Wat zijn de eisen hiervoor?Ik ben vooral geïnteresseerd in de eengezinswoningen.

  mvg
  b.taner

 3. Geachte meneer/mevrouw,

  Ik zou graag wensen verder geïnformeerd te worden over de acceptatie eisen en eventuele inschrijving voor de vrije sector woningen.

  mvg

 4. Geachte mevrouw/ meneer,

  Graag zou ik meer informatie willen ontvangen, ontrend de nieuwbouw woningen die in 2019 opgeleverd worden.
  Hoe kan ik hiervoor in aanmerking komen? Wat zijn de eisen hiervoor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in