Machinistenhof

8
17083

Machinistenhof Rotterdam

Machinistenhof is een nieuwbouwproject op de Kop van Zuid in Rotterdam. Aan de Laan op Zuid en het Spoorweghavenpark in de nieuwe wijk Parkstad komen 42 eengezinswoningen en 22 huurappartementen. De verkoop is in oktober 2018 gestart. Het ontwerp is van Spee Architecten.

Machinistenhof wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Leyten die ook het naastgelegen project Centree (woningen, school en AH) ontwikkelde. Doordat de woningen een afgesloten binnenterrein hebben en aan het Spoorweghavenpark liggen is het ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. De eengezinswoningen krijgen bovendien allemaal een fijne privétuin.

Machinistenhof Rotterdam

Nieuwbouw koopwoningen

Aan de Laan op Zuid krijgt het project acht vierlaagse herenhuizen van circa 180 vierkante meter, met een tuin aan zowel de voor- als achterzijde. De woningen krijgen een woonkeuken op de begane grond en de woonkamer op de eerste verdieping. De herenhuizen hebben vier, vijf of zes slaapkamers. Je kunt ook een werkruimte aan huis realiseren. Daarnaast krijgt het project drielaagse eengezinswoningen van circa 150 vierkante meter, eveneens met vier, vijf of zes slaapkamers. Alle woningen zijn flexibel in te delen.

Machinistenhof Rotterdam

Inschrijven: projectwebsite

Nieuwbouw huurwoningen

Machinistenhof krijgt ook 22 middeldure huurappartementen, allemaal met drie kamers en een balkon op het zuiden. De verhuur start drie maanden voor de oplevering.

Parkstad

In Parkstad op de Kop van Zuid zijn nog twee andere woonprojecten in ontwikkeling. Dit zijn Overmaas met 65 woningen en Remisehof met ca. 250 woningen.

Projectgegevens

Naam: Machinistenhof
Status: in uitvoering
Lokatie: Laan op Zuid
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: Spee Architecten
Opdrachtgever: 
Leyten Vastgoed
Start bouw: 2019
Realisatie: 2020
Programma: 
64 woningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Machinistenhof 51.903083, 4.506369 Machinistenhof woningbouw

8 REACTIES

 1. Hoop wel dat er op de kop van zuid nog wel ruimte over blijft en dat ze het mooie lege groene stuk op de kop van zuid niet vol bouwen. Dadelijk is er geen m2 die niet vol gebouwd is en zijn alle voetbal veldjes en parken verdwenen. Een stad zonder gtoen is ongezond om in te leven, werken en wonen.

 2. Geachte,

  Graag zou ik meer informatie willen ontvangen,
  Hoe kan ik hiervoor in aanmerking komen? Wat zijn de eisen hiervoor?Ik ben vooral geïnteresseerd in de eengezinswoningen.

  mvg
  b.taner

 3. Geachte meneer/mevrouw,

  Ik zou graag wensen verder geïnformeerd te worden over de acceptatie eisen en eventuele inschrijving voor de vrije sector woningen.

  mvg

 4. Geachte mevrouw/ meneer,

  Graag zou ik meer informatie willen ontvangen, ontrend de nieuwbouw woningen die in 2019 opgeleverd worden.
  Hoe kan ik hiervoor in aanmerking komen? Wat zijn de eisen hiervoor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here