Centree Rotterdam

6
7015

Het nieuwbouwproject Centrée Rotterdam ligt in de nieuwe wijk Parkstad op de Kop van Zuid. De nieuwbouw locatie ligt tussen het Spoorweghavenpark en de Laan op Zuid. Het project is de eerste fase in de ontwikkeling van de Spoorweghavenbuurt.


Het programma bestaat uit een grote Albert Heijn, Basisschool de Clipper, BSO Max en Bimbola, 82 appartementen, 12 grondgebonden woningen aan het Spoorweghavenpark en 200 gebouwde parkeerplaatsen op twee parkeerlagen.

De 82 huurappartementen variëren in grootte van 80 m² tot 116 m². Alle appartementen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia.

De 12 parkwoningen direct aan het Spoorweghavenpark, wordt opnieuw ingericht, zijn koopwoningen in de prijsklasse € 230.000 – € 310.000.

Albert Heijn Laan op Zuid

In Centrée Rotterdam aan de Laan op Zuid komt een grote Albert Heijn van ca. 2.150 m2. Dit is flink groter dan de bestaande Albert Heijn op de Vuurplaat, die zal worden gesloten. Met ontwikkelaar Leyten, ook eigenaar van de winkels op de Vuurplaat, is afgesproken dat er geen nieuwe supermarkt in het pand op de Vuurplaat komt maar een ander type winkel als aanvulling op de huidige branchering.

Centrée Rotterdam is met een kleinschaliger bouwblok samen benoemd als Blok L in het stedenbouwkundig ontwerp van Parkstad. Het kleinschaliger blok bestaande uit 50 grondgebonden woningen en stadswoningen vormt de tweede fase welke aansluit bij het laagbouwwoonmilieu van Parkstad. Dit woonblok Machinistenhof is in 2020 opgeleverd.

Centrée Rotterdam wordt ontwikkeld door Leyten Vastgoed Ontwikkeling. Architect is Juli ontwerp en advies. Het project wordt gebouwd door BAM Utiliteitsbouw Rotterdam en BAM Woningbouw Rotterdam. De opdrachtsom van de bouw is 18,5 miljoen euro. De bouw zal ca. 15 maanden in beslag nemen.

Spoorweghavenpark

Het bestaande Spoorweghavenpark wordt deels bebouwd. Het gedeelte dat over blijft is weliswaar kleiner, maar krijgt een hoogwaardiger inrichting dan de opzet die het huidige park kenmerkt. In het plan vormt het park een ruimtelijke schakel in de route van Station Rotterdam zuid naar de Laan op Zuid. Om het oppervlakte groen in het Spoorweghavenpark zo groot mogelijk te houden is het park aan drie zijden autovrij gehouden. Een woonpad ontsluit de direct aan het park gelegen nieuwbouw woningen. De koppen van het park worden gevormd door twee basisscholen, een nieuwe en een bestaande.

Projectgegevens

Naam: Centree
Status: geraliseerd
Lokatie: Laan op Zuid, Spoorweghavenpark
Deelgemeente:
Feijenoord
Categorie: woningen, winkels, school
Architect: Juli ontwerp en advies
Opdrachtgever: Leyten
Start bouw: 2013
Realisatie: 2014

6 REACTIES

 1. Graag brochure of aanvullende informatie ontvangen betreffende de huurwoningen. Reeds huurder in de vrije sector.

 2. hallo,
  ik heb interesse in een koopwoning aan centree Rotterdam . alleen ik weet niet hoe dit werkt? bij wie kan ik informeren.
  graag uw reactie.
  alvast bedankt.
  m.v.g,
  Hasnae Hamdi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in