Centree Rotterdam

6
2473

Centree Rotterdam impr 5Centrée Rotterdam Spoorweghavenpark zijde – architect Juli ontwerp en advies

Nieuwbouw Centrée Rotterdam

Het nieuwbouwproject Centrée Rotterdam ligt in de nieuwe wijk Parkstad op de Kop van Zuid. De nieuwbouw locatie ligt tussen het Spoorweghavenpark en de Laan op Zuid. Het project is de eerste fase in de ontwikkeling van de Spoorweghavenbuurt.

Wat komt in Centrée Rotterdam
Het programma bestaat uit een grote Albert Heijn, Basisschool de Clipper, BSO Max en Bimbola, 82 appartementen, 12 grondgebonden woningen aan het Spoorweghavenpark en 200 gebouwde parkeerplaatsen op twee parkeerlagen.

De 82 huurappartementen variëren in grootte van 80 m² tot 116 m². Alle appartementen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia.

De 12 parkwoningen direct aan het Spoorweghavenpark, wordt opnieuw ingericht, zijn koopwoningen in de prijsklasse € 230.000 – € 310.000.

Albert Heijn
In Centrée Rotterdam aan de Laan op Zuid komt een grote Albert Heijn van ca. 2.150 m2. Dit is flink groter dan de bestaande Albert Heijn op de Vuurplaat, die zal worden gesloten. Met ontwikkelaar Leyten, ook eigenaar van de winkels op de Vuurplaat, is afgesproken dat er geen nieuwe supermarkt in het pand op de Vuurplaat komt maar een ander type winkel als aanvulling op de huidige branchering.

Gefaseerde bouw
Het project Centrée Rotterdam zal in twee fases worden gebouwd. Voor beide fases is in november 2012 de bouw vergunning ontvangen. Fase 1 bestaat uit het bouwdeel waarin basisschool De Clipper en kinderdagverblijf Max zullen worden ondergebracht. Begin 2013 wordt gestart met de bouw hiervan.

Centree Rotterdam impr
Centrée Rotterdam Laan op Zuid zijde – architect Juli ontwerp en advies

Planning

Centrée Rotterdam is met een kleinschaliger bouwblok samen benoemd als Blok L in het stedenbouwkundig ontwerp van Parkstad. Het kleinschaliger blok bestaande uit 50 grondgebonden woningen en stadswoningen vormt de tweede fase welke aansluit bij het laagbouwwoonmilieu van Parkstad.

Centrée Rotterdam wordt ontwikkeld door Leyten Vastgoed Ontwikkeling. Architect is Juli ontwerp en advies. Het project wordt gebouwd door BAM Utiliteitsbouw Rotterdam en BAM Woningbouw Rotterdam. De opdrachtsom van de bouw is 18,5 miljoen euro. De bouw zal ca. 15 maanden in beslag nemen.

Spoorweghavenpark 140612Spoorweghavenpark
Het bestaande Spoorweghavenpark wordt deels bebouwd. Het gedeelte dat over blijft is weliswaar kleiner, maar krijgt een hoogwaardiger inrichting dan de opzet die het huidige park kenmerkt. In het plan vormt het park een ruimtelijke schakel in de route van Station Rotterdam zuid naar de Laan op Zuid. Om het oppervlakte groen in het Spoorweghavenpark zo groot mogelijk te houden is het park aan drie zijden autovrij gehouden. Een woonpad ontsluit de direct aan het park gelegen nieuwbouw woningen. De koppen van het park worden gevormd door twee basisscholen, een nieuwe en een bestaande.

Impressies

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Centree Rotterdam
in uitvoering
Laan op Zuid
Feijenoord
Woningbouw, winkels, school
Juli ontwerp en advies
Leyten
2013
2014
[mappress mapid=”96″]

 

6 REACTIES

 1. Kun je al inschrijven voor die woningen en als dat zo is mag ik dan ook meer informatie over die woningen ?

 2. hallo,
  ik heb interesse in een koopwoning aan centree Rotterdam . alleen ik weet niet hoe dit werkt? bij wie kan ik informeren.
  graag uw reactie.
  alvast bedankt.
  m.v.g,
  Hasnae Hamdi

 3. Graag brochure of aanvullende informatie ontvangen betreffende de huurwoningen. Reeds huurder in de vrije sector.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here