McDonalds Coolsingel nieuwbouw

0
14270

McDonalds Coolsingel Rotterdam

McDonalds paviljoen Coolsingel sloop en nieuwbouw

Het McDonald’s gebouwtje op de hoek van de Coolsingel en de Meent voor het voormalige Postkantoor is gesloopt. Op de plaats van het gebouwtje, ooit uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Rotterdam is op 27 maart 2015 een nieuw paviljoen geopend naar een ontwerp van Mei Architecten.

Opening nieuwe McDonalds Coolsingel

Op vrijdag 27 maart 2015 is het nieuwe McDonalds paviljoen Coolsingel 44 groots geopend. Vanaf 20.00 uur verrichtte Burgemeester Aboutaleb de opening en volgde een lichtshow en een optreden van DJ Helene Di Firenzi. Op zaterdag 28 maart 2015 is een afterparty geprogrammeerd van 20:00 uur tot 22:00 uur met DJ Benny Rodriques, B2B en Leroy Styles.

McDonalds Coosingel opening

Architectuur McDonalds paviljoen

Het nieuwe McDonald’s paviljoen heeft een transparante plint met drie ingangen waardoor het makkelijk toegankelijk is vanaf de straat. Het open gebouw heeft een vernieuwd terras dat als onderdeel van het interieur zal worden ervaren en aansluit bij de Rotterdamse stijl.

McDonalds Coolsingel Rotterdam

De plintverdieping en bovenverdieping zijn grotendeels van glas met op de verdieping een scherm van messing platen dat om de glazen huid kan worden gevouwen. Omdat de McDonalds vestiging op de Coolsingel dag en nacht open (24 uur 7 dagen in de week) is ook de verschijning ´s nachts belangrijk. Het effect van de messing platen is dat het gebouw overdag gesloten lijkt en ´s nachts doorzicht biedt. De delen op de begane grond die geen doorzicht bieden (zoals de koelcel) krijgen een huid van figuurglas met daarachter een spiegel en verlichting.

Paviljoen Coolsingel 1970
Paviljoen Coolsingel 1970 (Stadsarchief’ Rotterdam)

Coolsingel paviljoen uit 1968

Het huidige paviljoen aan de Coolsingel is gebouwd in 1968 gebouwd en ontworpen door Kraaijvanger Architecten. Het paviljoen is transparant en opgetrokken uit baksteen, staal en glas. Het gebouwtje kwam in de plaats van de noodwinkels die hier na het bombardement werden neergezet (meer geschiedenis Coolsingel). Begin jaren 70 kwam McDonalds in het gebouw waar het nog altijd is gevestigd.

Belemmerend uitzicht

Gemeente Rotterdam is het gebouwtje liever kwijt dan rijk, omdat het uitzicht op het oude postkantoor wordt belemmerd. Maar McDonald’s heeft een vergunning voor enkele tientallen jaren en wil deze niet opgeven.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
McDonald’s paviljoen
In ontwikkeling
Coolsingel 44
Centrum
Horeca
Mei Architecten
McDonalds
januari 2015
maart 2015

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

McDonalds paviljoen 51.921592, 4.479640

 

Impressie en foto´s

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”coolsingelpaviljoen”]

Filmpje met Robert Winkel (Mei Architecten) over het nieuwe ontwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in