Multifunctioneel centrum ’t Slag

0
6275

In september 2012 is het multifunctioneel centrum ’t Slag op hoek van de Groene Hilledijk en de Strevelsweg in Feijenoord, Rotterdam Zuid deels in gebruik genomen. Het nieuwe pand biedt onderdak aan een gezondheidscentrum met huisartsen, STAR-MDC (bloedafname en onderzoek), een apotheek, fysiotherapeuten, een kinderdagverblijf (KDV De Maan), Centrum Jeugd en Gezin (o.a. consultatiebureau) en een bibliotheek. Het ontwerp is Massa bureau voor architectuur in opdracht van Havensteder.

Markante vorm

De nieuwbouw heeft markante ronde vormen, verspringende gevels en metselwerk met bloemen motieven van rode en witte stenen op een glazenplint. Het gebouw ’t Slag loopt op, van 2 bouwlagen op de parkeergarage aan de rustige woonwijk in Vreewijk naar 5 bouwlagen tegen de 2 meter hoger gelegen drukke Groene Hilledijk.

Groene binnentuin en terrassen

In de kelder is de parkeergarage rond het al bestaande RET trafostation gebouwd. Het openbare gedeelte van De Omslag bestaat uit de centrale entree, bibliotheek met brasserie met een groene binnentuin en een multifunctionele ruimte op de begane grond. Het gezondheidscentrum is op de tweede laag gehuisvest. Daarboven zijn de kinderopvang, BSO en het consultatiebureau met een buitenspeelplaats op het dakterras.

Het ontwerp van ‘t Slag is van architectenbureau Massa. De bouw is uitgevoerd door Stebru Bouw in opdracht van wooncorporatie Havensteder.

Projectgegevens

Project: ’t Slag
Status: gerealiseerd
Lokatie: Sandelingplein 16-20
Deelgebied: Feijenoord
Functie: Multifunctioneel centrum
Architect: Massa bureau voor architectuur
Opdrachtgever: Havensteder
Start bouw: 2010
Realisatie: september 2012

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in