Multifunctioneel centrum ’t Slag ingebruik genomen

0
3092

Afgelopen week is het multifunctioneel centrum ’t Slag op hoek van de Groene Hilledijk en de Strevelsweg in Rotterdam Zuid deels in gebruik genomen. In het nieuwe pand vinden zorg en welzijnsvoorzieningen een onderkomen; een gezondheidscentrum met huisartsen, STAR-MDC (bloedafname en onderzoek), een apotheek, fysiotherapeuten, een kinderdagverblijf (KDV De Maan), Centrum Jeugd en Gezin (o.a. consultatiebureau) en een bibliotheek.

Markante vorm
De nieuwbouw heeft markante ronde vormen, verspringende gevels en metselwerk met bloemen motieven van rode en witte stenen op een glazenplint. Het gebouw ’t Slag loopt op, van 2 bouwlagen op de parkeergarage aan de rustige woonwijk in Vreewijk naar 5 bouwlagen tegen de 2 meter hoger gelegen drukke Groene Hilledijk.

Groene binnentuin en terrassen
In de kelder is de parkeergarage rond het al bestaande RET trafostation gebouwd. Het openbare gedeelte van De Omslag bestaat uit de centrale entree, bibliotheek met brasserie met een groene binnentuin en een multifunctionele ruimte op de begane grond. Het gezondheidscentrum is op de tweede laag gehuisvest. Daarboven zijn de kinderopvang, BSO en het consultatiebureau met een buitenspeelplaats op het dakterras.

Het ontwerp van ‘t Slag is van architectenbureau Massa. De bouw is uitgevoerd door Stebru Bouw in opdracht van wooncorporatie Havensteder.

Projectgegevens

Project: ’t Slag
Status: gerealiseerd
Lokatie: Sandelingplein 16-20, Feijenoord
Functie: Multifunctioneelcentrum
Architect: Massa bureau voor architectuur
Opdrachtgever: Havensteder
Start bouw: 2010
Realisatie: september 2012
[mappress mapid=”41″]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here