Groene Kaap – Katendrecht opgeleverd

0
36091

De Groene Kaap is een nieuwbouwproject op Katendrecht in Rotterdam. Ontwikkelaar Stebru realiseert met het project in de Pols van Katendrecht 450 woningen. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Massa Bureau voor architectuur die o.a. ’t Slag in Rotterdam Zuid ontwierpen. Op 21 september 2017 werd de koopovereenkomst van de grond gesloten. De Groene Kaap is in het 2e kwartaal 2021 opgeleverd.

Groene Kaap Katendrecht

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”GroeneKaap210321″]

Nieuwbouwwoningen De Groene Kaap

Het woonprogramma bestaat uit 450 woningen in het midden en hoger segment, waarvan 356 huurwoningen en 94 koopwoningen. De verkoop van de woningen start op 27 november 2017. Verhuur van de woningen gaat via Altera vastgoed. De verhuur is medio 2019 gestart.

Wat dit project onder meer bijzonder maakt is het grote aantal grondgebonden eengezinswoningen naast de appartementen vanaf 50m². Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om wooncarrière te maken in het complex of als familie dicht bij elkaar te wonen. In de onderste bouwlaag komen commerciële functies die het woonprogramma ondersteunen zoals horeca of kinderopvang. In de ondergrondse garage komen 400 parkeerplaatsen

Groene Kaap Rotterdam

Meer info: projectwebsite.

Daktuinen en hoven

Het nieuwbouwplan bestaat uit vier woonblokken met 5 woontorens er op die qua architectuur aansluiten op de havenhistorie van Katendrecht. Uniek aan het project is dat de woonblokken via hoven, loopbruggen en daktuinen met elkaar verbonden worden tot een publiekelijk toegankelijke doorgaande route. Het Rotterdamse architectenbureau Lola is betrokken om deze route bijzonder te maken. Op een aantal plekken aan het groene daklandschap worden commerciële voorzieningen gesitueerd. De locatie van de Groene Kaap is terrein aan de Maashavenstraat tussen de Brede Hilledijk en Maashaven Noordzijde.

Nieuwbouw Katendrecht

In het Polsgebied van Katendrecht zijn nog meer nieuwbouwprojecten in ontwikkeling zoals het woongebouw The View (het voormalige European China Center), woongebouw Cobana aan de Brede Hilledijk waarin de Jumbo, die nu onder het metro station Maashaven zit, zal worden opgenomen en een woongebouw met ca. 60 a 80 appartementen dat wordt ontwikkeld door Van Wijnen.

Bekijk meer op nieuwbouw Katendrecht.

Projectgegevens

Naam: Groene Kaap
Status: in uitvoering
Lokatie: Maashavenstraat
Deelgemeente: Feijenoord, Katendrecht
Categorie: woningen, commerciële ruimte
Architect: Massa
Opdrachtgever: 
Stebru
Start bouw: 1e kwartaal 2018
Realisatie: 2021

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Groene Kaap 51.901097, 4.492035 De Groene Kaap woningbouw

Projecten in Rotterdam van deze architect: