Nieuw campushart Erasmus Universiteit

0
5032

Erasmus Paviljoen

Opening campushart Erasmus Universiteit
Op 5 september 2013 wordt het nieuwe campushart van de Erasmus Universiteit in Rotterdam officieel geopend.  Het nieuwe campushart van Woudestein is groen een groen, levendig en stijlvol hart geworden, met een paviljoen, vijver, Plaza en parkeergarage. Het Erasmus Paviljoen van architecten Powerhouse Compagnie en De Zwarte Hond is het nieuwe bruisende hart van de campus.  De Plaza, een nieuwe verhoogde hoofdas met ruimte voor voetgangers en fietsers en daaronder een parkeergarage is in maart 2013 gerealiseerd.

Erasmus Paviljoen

Erasmus Paviljoen

Woongebouw
Ook net opgeleverd op Campus Woudestein is het woongebouw speciaal voor de huisvesting van internationale studenten. De 17 verdiepingen hoge U-gebouw met 374 kamers is ontwikkeld door Woningcorporatie Vestia Rotterdam Stadswonen. Architect is Studio Leon Thier.

Erasmus U-gebouw

Masterplan herstructurering
De nieuwbouw is de eerste realisatie van de ingrijpende herstructurering van het gebied van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De bebouwing op het terrein wordt geïntensiveerd. Hiernaast worden een aantal nieuwe functies, zoals studentenhuisvesting, kantoren een hotel en horeca aan de campus toegevoegd en wordt het terrein opnieuw ingericht. Het masterplan Campus is gemaakt door Juurlink [+] Geluk en bureau J van ’t Spijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in