De Lanenflat.

0
2573

Nieuw Crooswijk Lanenflat

De Lanenflat in Nieuw Crooswijk is een bestaande flat uit 1990 die is gerenoveerd. In Nieuw Crooswijk zijn niet alleen nieuwbouw woningen gerealiseerd maar ook één bestaande flat is gerenoveerd. De flat De Lanen op de hoek van de Boezemlaan en Kerkhoflaan in het 2e Blok is van 2012-2013 grondig onder handen genomen en vooral qua uiterlijk is aangepast zodat het goed aansluit bij de nieuwbouw eromheen. Het ontwerp is van het architectenbureau De Zwarte Hond in opdracht van Woonstad Rotterdam.

Flat De Lanen

De portiekflat De Lanen is in 1990 gebouwd tijdens de stadsvernieuwing in Crooswijk. De flat bestaat uit 109 woningen en is ontworpen door architect P.P. Hammel. Hij ontwierp o.a. in Rotterdam het woningbouwproject De Boogjes aan De Nieuwe Binnenweg.

Nieuwe gevel

Lang heeft de Lanenflat alleen aan de rand van de kale bouwplaats gestaan maar inmiddels is de nieuwe bebouwing er omheen op hoogte. De Lanenflat heeft met name aan de buitenzijde een grondige renovatie onder gaan. Met een uitgekiend ontwerp en uitvoeringsplan is met een beperkt budget de gedaanteverandering gerealiseerd. Een groot deel van de gevel heeft nieuw metselwerk gekregen, een deel van de gevel is gekeimd (het metselwerk wordt met speciale verf geverfd) en ook is een nieuwe lift op een nieuwe plaats gezet. Zo heeft Nieuw Crooswijk ook vanaf het Oude Noorden een nieuw gezicht gekregen. Architectenbureau De Zwarte Hond heeft de nieuwe gevel ontworpen. De werkzaamheden aan de Lanenflat vonden plaats van het 2e kwartaal 2012 t/m het 1e kwartaal 2013. Bijzonder is dat de huurders niet zijn verhuisd tijdens de transformatie van het gebouw.

Lanenflat Bing

Beeld: Bing locatie - flat De Lanen

Projectgegevens

Naam: De Lanen flat
Status: Gerealiseerd
Adres: Boezemlaan
Deelgemeente: Kralingen-Crooswijk
Categorie: Woningbouw
Architect: De Zwarte Hond
Opdrachtgever: Woonstad, OCNC
Start bouw: 2012
Realisatie: 2013
Programma: 
appartementen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Lanenflat 51.938281, 4.495897
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
De Lanen flat
Gerealiseerd
Boezemlaan
Kralingen-Crooswijk
Woningbouw
De Zwarte Hond
Woonstad, OCNC
2012
2013
appartementen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Lanenflat 51.938281, 4.495897

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in