Nieuw Stadskantoor zonder stadswinkel wordt Timmerhuis

1
4162

Timmerhuis

Vanaf 20 december 2012 is de projectnaam van het Stadskantoor Rotterdam gewijzigd in Het Timmerhuis zo maakt de gemeente Rotterdam en bouwer Heijmans bekend. De naam wordt verandert omdat het Stadskantoor meer wordt dan alleen een kantoor. De naam het Timmerhuis verwijst naar het Stadstimmerhuis. Vanuit dit L-vormige gebouw aan de Meent, dat opgenomen wordt in de herontwikkeling, werd jarenlang de wederopbouw van Rotterdam geregisseerd.

Stadskantoor zonder nieuwe Stadswinkel

Het nieuwe Stadskantoor zal onderdak bieden aan kantoren van de gemeente Rotterdam;  een passage;  een ondergrondse parkeergarage voor 120 auto´s;  95 woningen in de hoogbouw en winkels en horeca aan de straatkant. In het Timmerhuis zal geen stadswinkel komen zoals altijd was bedoelt.

Het nieuwe Stadskantoor is zo ontworpen dat het gebouw door middel van een complexe stalen constructie ‘zweeft’ boven de grond. Zo ontstaat er een grote kolomvrije begane grond waar de nieuwe Rotterdamse stadswinkel had moeten komen. In juni 2011 werd al bekend dat het College had besloten geen Stadswinkel in het nieuwe Stadskantoor onder te brengen. Hierdoor zal van de ruim 5.200 m2 begane grond oppervlakte ca. 1.600 m2 omgezet worden van Stadswinkel in commerciële ruimten. De Christen Unie fractie in Rotterdam heeft de gemeenteraad schriftelijke vragen gesteld om de ruim 100 miljoen investering in een nieuw Stadskantoor hierdoor te herzien. Ook volgens de architect OMA was de dure constructie niet meer nodig. De vragen zijn door B & W beantwoord maar de zienswijze wordt niet gedeeld. De bouw zal ongewijzigd doorgaan.

Impressies OMA
Projectwebsite: Timmerhuis

1 REACTIE

  1. Is er al bekend hoe , de nieuwe brug over de nassaukade , genoemd wordt ?
    Bij voorbaat vriendelijk dank voor de te nemen moeite.
    Groetjes J.Versteeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in