Nieuwbouw en inrichtingplan Spoorweghavenpark Parkstad

0
3777

Op maandag 18 juni worden de plannen van de nieuwbouw tussen de Laan op Zuid en het Spoorweghavenpark en het voorlopige inrichtingsplan van dit park gepresenteerd door het bestuur van de deelgemeente Feijenoord.

Het Spoorweghavenpark en de het nieuw bouwblok (blok L – Centree Rotterdam) maken deel uit van de ontwikkeling van Parkstad – Afrikaanderwijk op de Kop van Zuid in Rotterdam. Gelijktijdig met het Spoorweghavenpark worden de plannen voor de aansluiting van de Paul Krugerstraat en de Machinistenstraat op de Laan op Zuid ontwikkeld.


Nieuwbouw Spoorweghavenpark zijde: Impressie Juli Ontwerpadvies

Nieuwbouw Laan op Zuid
De nieuwbouw tussen de Laan op Zuid en Spoorweghavenpark wordt in twee fasen gerealisserd. Fase 1 bestaat een grote Albert Heijn, een basisschool, een kinderdagverblijf, 82 appartementen, 12 grondgebonden woningen en 200 bebouwde parkeerplaatsen. Door vermindering van de subsidie voor buitenschoolse opvang in de nieuwbouw is het bouwplan gewijzigd.

De nieuwbouw is ontworpen door Juli Ontwerpadvies in opdracht van vastgoedontwikkelaar Leyten

Planning nieuwbouw
Start bouw: zomer 2012
Oplevering school: eind 2013
Oplevering woningen: in 2014

Het Spoorweghavenpark
In het voorlopige inrichtingsplan van het park wordt rekening gehouden dat het park door verschillende doelgroepen wordt gebruikt. Er worden een aantal speelplekken gecreerd voor de kinderen in de buurt en van de kinderen van de nieuwe en huidige basisscholen en het kinderdagverblijf. De huidige bomen blijven zoveel mogelijk gehandhaaft en er worden extra bomen geplant. Het park wordt ingericht na de oplevering van de huizen in 2014 .

 Locatie

[mappress mapid=”33″]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in