Nieuwbouw of verbouwing De Kuip, alles weer mogelijk

1
4683

Nieuwbouw of verbouwing van de Kuip in Rotterdam, alles is weer mogelijk. Dat zei president-commissaris René van Ierschot van Stadion Feyenoord woensdag 11 maart 2015 in een persconferentie. In het najaar 2015 zou er een nieuwe optie op tafel kunnen liggen.

De Nieuwe Kuip BAM-1

Plan verbouwing BAM van de baan

Het plan om samen met BAM een stadion neer te zetten voor 200 miljoen euro liep maandag 9 maart stuk. Het bouwbedrijf wilde het stadion niet vernieuwen voor een bedrag onder de 215 miljoen euro (exclusief € 7 mln. inflatie) en de bestuurders wilden niet verder gaan dan 206 miljoen euro.

Nieuwe en oude plannen maken weer kans

Sinds maandag ‘stromen de nieuwe plannen weer onze mailbox binnen’, zei Van Ierschot. Ook de mensen achter Red de Kuip hebben weer van zich laten horen. zij vochten met en verbouw plan nog lange tijd mee in de strijd om het plan dat verder zou worden uitgewerkt. De BAM won toen die strijd. Het ontwerp van bouwbedrijf VolkerWessels met architectenbureau MVSA voor een nieuw Feyenoord Stadion viel in een eerdere ronde af. Nu zouden er minimaal weer vijftien plannen op tafel liggen.

Van Ierschot wil dat het stof eerst neerdaalt en dat de betrokkenen dan gaan terugkijken: “We willen lering trekken uit het proces dat we afgelopen jaar hebben doorgemaakt. Er is geen plan B. Alle aandacht en energie is gestoken in de uitwerking van het FFC plan. Vast staat dat De Kuip niet het eeuwige leven heeft.”

“Vast staat ook dat de ambitie blijft om de spelersbegroting van Feyenoord omhoog te krijgen. We houden nu alle opties open. En zullen de komende maanden dus naar de plannen van Red de Kuip kijken, maar ook naar die van eventuele andere verbouw- of nieuwbouwinitiatieven.”

De verwachting is dat de bouw van een nieuw stadion of vernieuwd stadion door het afketsen van het huidige plan nu pas over drie jaar kan beginnen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in