Ontwerp VolkerWessels en MVSA voor Feyenoord Stadion

0
7843

Feyenoord Stadion MVSA VolkerWessels 2

Nieuwe Kuip plan VolkerWessels en MVSA

Als één van de laatste in de rij presenteerden vandaag bouwbedrijf VolkerWessels met architectenbureau MVSA hun ontwerp voor het nieuwe Feyenoord Stadion. In tegenstelling tot de renovatie- en uitbreidingsontwerpen van Red de Kuip, bouwbedrijf BAM en Zwarts & Jansma wordt het een nieuw stadion op de plaats van de huidige Kuip waarbij herkenbare en klassieke elementen van de oorspronkelijke Kuip uit 1937 behouden blijven.

Feyenoord Stadion MVSA VolkerWessels 3

De nieuwe Kuip moet plaats bieden aan 63.000 toeschouwers. Er komt een staantribune achter de goal voor 12.000 fanatieke supporters en geen gracht rondom het veld waardoor supporters dichter op het veld komen te zitten. De zichtlijnen vanaf de tribunes worden verder verbeterd. In dit nieuwe Feyenoordstadion komen 90 businessunits.

Feyenoord Stadion MVSA VolkerWessels 1

Architectuur nieuwe Kuip

Het stadion wordt typisch Rotterdams: rauwe architectuur uit staal en beton. De nieuwe Kuip garandeert het behoud van de karakteristieke sfeer en magie van de Kuip. De kenmerkende ovale tribune-ringen en de klep van de spelerstunnel uit de Kuip blijven behouden en domineren het ontwerp

Feyenoord Stadion MVSA VolkerWessels 4

Kosten 240 miljoen

De kosten voor de bouw van het stadion zijn geraamd op 240 miljoen euro, waardoor Feyenoord de komende 75 jaar op Zuid blijft spelen. Voor het plan is geen gemeentelijke garantstelling nodig. In het budget is een zogenaamd groeimodel opgenomen. Het groeimodel geeft bijvoorbeeld de optie tot extra zitplaatsen en daarnaast is het mogelijk om een afsluitbaar dak te bouwen. Een dak dat open en dicht kan biedt Feyenoord de mogelijkheid om grote muziekconcerten naar Rotterdam te halen. Op die manier nemen de mogelijkheden voor financiële groei van Feyenoord nog meer toe.

Meer info: desuperKuip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in