Nieuwbouw Schmidt Zeevis

0
8905

Schmidt Zeevis opening 8-12-2015

Nieuwbouw Schmidt Zeevis geopend

Op dinsdag 8 december 2015 opende Koningin Maxima het nieuwe gebouw van vishandel Schmidt Zeevis op bedrijventerrein Spaanse Polder bij de A20 in Rotterdam. Maxima doopte het nieuwe gebouw dat half in het water ligt en de vorm heeft van een boot. Schmidt Zeevis vertrok uit haar vestiging aan het Vasteland omdat het in het centrum te weinig ruimte had voor haar groothandel. Op 1 december 2014 werd de eerste paal geslagen. Het ontwerp is van A&W Architekten uit Rotterdam.

Uitbreiding en parkeerproblemen

Schmidt Zeevis aan het Vasteland in Rotterdam is uit haar jasje gegroeid in het centrum en moet uitwijken naar de rand van Rotterdam. Reden van de verhuizing is dat het bedrijf op de nieuwe locatie kan uitbreiden. Daarnaast speelt parkeerproblematiek voor klanten en eigen vrachtwagens een rol van betekenis.

Vrieshuis

Op het bedrijventerrein Spaanse Polder bouwde Schmidt Zeevis voor zo’n 15 miljoen euro een nieuw pand aan de Matlingeweg 333. Het gebouw is gebouwd op een zichtlocatie langs de A20. Vanuit deze locatie bespaard het veel tijd voor de vrachtauto’s, die over het gehele land dagelijks verse vis afleveren aan restaurants , omdat ze vrij direct de snelwegen op kunnen rijden. De nieuwbouw heeft een eigen vrieshuis waarin 2.000 pallets kunnen staan. Hiernaast is de oppervlakte van de ca 3.000 m2 aan het Vasteland naar 8.000 BVO m2 in de nieuwbouw. Hiermee komt het bedrijf een stuk ruimer in het jasje te zitten. En dat is hard nodig om verder groeien.

Groothandel

Schmidt Zeevis begon ongeveer 100 jaar geleden in 1908 met ‘Oma’ Schmidt achter haar viskar, dat in 1916 uitgroeide tot een winkel. Tegenwoordig zet Schmidt Zeevis jaarlijks ruim 55 miljoen euro om, verspreidt 2,5 miljoen kilo verse en 2,4 miljoen kilo bevroren vis per jaar. De winkel is slechts een klein deel van de business. Het visbedrijf bevoorraadt 1200 restaurants en cruiseschepen en is stamgast op feesten en partijen voor de rijken der aarde.

Schmidt Zeevis in Markthal

Schmidt Zeevis gaat overigens niet verloren voor het centrum van Rotterdam. In de nieuwe Markthal is de visleverancier aanwezig met een stand.

Projectgegevens

Naam: Magazijn Schmidt Zeevis
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Matlingeweg 333
Deelgemeente: Overschie
Categorie: Pakhuis, winkel
Architect: Alsemgeest Design & Build
Opdrachtgever: Schmidt Zeevis
Start bouw: 1 december 2014
Realisatie: 8 december 2015
Programma: 
8.000 BVO m2

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Schmidt Zeevis 51.929660, 4.410324 Schmidt Zeevisin uitvoering

Foto’s Schmidt Zeevis

Foto-update 12 juni 2015

Schmidt Zeevis 7

Schmidt Zeevis 3

Schmidt Zeevis 5

Schmidt Zeevis 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in