Buitengewoon Bajonet

4
12212

Buitengewoon Bajonet

Nieuwbouw woningen Bajonetstraat 

In januari 2017 zijn aan de Bajonetstraat in het Oude Westen van Rotterdam zijn 29 eengezinswoningen opgeleverd. Het project Buitengewoon Bajonet bestaat uit 29 nieuwe koopwoningen met tuin, berging en eigen parkeerplaats onder de woning. Naast de 29 garages onder de koopwoningen zijn nog eens 60 extra parkeerplekken gerealiseerd zodat er minder auto’s op straat hoeven te parkeren. Het ontwerp is van Faro Architecten in samenspraak met de toekomstige bewoners, in opdracht van Woonstad Rotterdam.

Buitengewoon Bajonet

Plan Bajonetstraat en omgevingBajonetstraat kaartje

Het plan voor de Bajonetstaat en omgeving bestaat uit renovatie en nieuwbouw van 4 woonblokken dat geleidelijk wordt uitgevoerd. Over tien jaar moet dit deel van het Oude Westen een aantrekkelijke, rustige woonomgeving zijn, met goede woningen en groene en autoluwe straten. Woonstad vernieuwt hier woningen. Ook de portieken en binnenterreinen krijgen een opknapbeurt. Het gaat in totaal om zo’n 300 huizen.  Buitengewoon Bajonet os op de plaats gekomen van Blok 3 welke bestond uit 89 woningen in Adrianastraat, Adrianaplein en Bajonetstraat. Woonstad en de gemeente Rotterdam hebben samen de parkeervoorziening gebouwd.

Buitengewoon Bajonet

Woningen De Bajonet

De 29 nieuwbouwwoningen aan de Bajonetstraat zijn binnen vooraf gesteld kaders zelf in gericht. De basis woning is ca. 120 m2 en bestaat uit 2 lagen met een zolderverdieping. De eengezinswoningen hebben een tuin, berging en krijgen een eigen parkeerplaats onder de woning. Prijzen zijn vanaf ca. € 225.000 v.o.n.

Bajonetstraat 22-3-2013Sloop huidige bebouwing

De huidige 89 woningen in Adrianastraat, Adrianaplein en Bajonetstraat werden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. Een aantal van de gesloopte vooroorlogse woningen hadden een typisch 19e eeuw architectuur. De nieuwbouw refereert aan deze 19e eeuwse architectuur.

Planning

Medio 2013 werd gestart met de woonworkshops. In maart 2014 is de verkoop van de woningen gestart. In december 2014 is gestart met de huidige bebouwing aan de Bajonetstraat. De bouw van Buitengewoon Bajonet startte in 2015. In januari 2017 werd Buitengewoon Bajonet opgeleverd.

Projectgegevens

Naam: Buitengewoon Bajonet
Status: Gerealiseerd
Locatie: Bajonetstraat
Deelgemeente: 
Stadscentrum, Oude Westen
Categorie: Woningbouw
Architect: Faro Architecten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2015
Realisatie: 2017
Project: 
projectwebsite

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Buitengewoon Bajonet 51.917269, 4.464533 Buitengewoon Bajonetin uitvoering

Projecten in Rotterdam van deze architect:

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in