Rotterdam drie nieuwe beschermde stadsgezichten erbij

0
3441

De gemeente Rotterdam kreeg op 5 november 2014 Heemraadssingeldrie beschermde stadsgezichten er bij. De Heemraadssingel-Mathenesserlaan, de wijken Bergpolder en Blijdorp en zeven singels van het Waterproject hebben nu deze speciale status.

De nieuwe beschermde stadsgezichten zijn drie unieke stedenbouwkundige ontwerpen uit de periode 1850 tot 1940. Ze hebben als belangrijke gemeenschappelijke component dat ze direct aan elkaar grenzen en dat groen en water van grote betekenis zijn in relatie tot de gebouwde omgeving.

Wethouder Visser die van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de aanwijzingsbesluiten overhandigd kreeg is blij met de aanwijzingen: ‘We zien een groeiende belangstelling voor de geschiedenis van de stad en vinden het steeds belangrijker zorgvuldig met ons erfgoed om te gaan. De aanwijzing van deze stadsgezichten hoort daarbij.’

Al eerder werden in Rotterdam Delfshaven, Delfshaven uitbreiding, het Noordereiland, Tuindorp Vreewijk, Kralingen Midden en het Scheepvaartkwartier aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Naast beschermde stadsgezichten heeft Rotterdam 1.010 monumenten, hier van zijn 622 rijksmonumenten en 388 gemeentelijke monumenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in