Noordelijk Niertje Kralingen opgeleverd

1
5733

Het nieuwbouwproject NN Kralingen ligt in oosten van de wijk het Noordelijke Niertje in Rotterdam. De bouw van de 54 heren huizen tussen de Leendert Butterstraat en de Kralingseplas zoom startte op 24 oktober 2019. Het ontwerp van het nieuwbouwplan is van De Kovel archtecten i.s.m. Studio AAN in opdracht van ontwikkelaar De Nederlandse Bouw Unie (NBU). Eind 2022 zijn de woningen opgeleverd.

Bezwaar tegen bouw

De oostkant van het Noordelijk Niertje lag al jaren braak. In het verleden zijn meerdere plannen voor deze locatie bedacht. Diverse juridische procedures hebben weten te voorkomen dat hier kon worden gebouwd. Ook het huidige plan is ruim een jaar vertraagd doordat omwonenenden bezwaar en beroep hadden aangetekend bij de gemeente. Zij vonden het aantal woningen te veel als er vanuit het gebied geen aansluiting op de Kralingse Zoom zou komen.

Stedebouwkundigplan NN Kralingen

Bij de stedenbouwkundige plan NN Kralingen is gekozen voor het doorzetten van de lange noord-zuid gelegen straten van de bestaande woonbuurt, zodat de nieuwbouw goed aansluit op de bestaande structuur. Ook de groene rand langs de Ringvaart wordt doorgezet langs de Kralingse Zoom, zodat een aantrekkelijke groene route rond de woonbuurt ontstaat. De smalle strook langs de Kralingse Zoom wordt geheel autovrij gelaten, zodat deze volledig groen kan worden ingericht.Het plan biedt ruimte voor 54 grondgebonden woningen met een tuin, die worden verdeeld over twee parallelle stroken.

Woningtype Noordelijk Niertje

Aan de Kralingse Zoom kant staan 31 woningen type Kralingse Heren, de moderne versie van het statige herenhuis van vroeger. Deze woningen hebben een half verdiepte garage waardoor het woongedeelte wat hoger ligt.

De 23 woningen aan de Leendert Butterstraat sluiten qua typologie – twee-onder-een-kap – aan bij de bestaande woningen in de Kralingse wijk Noordelijk Niertje. Een wijk die qua straatnamen gebaseerd is op ambachtsbewaarders, schouten en schepen.

Projectgegevens

Naam: NN Kralingen
Status: In uitvoering
Locatie: Noordelijk Niertje
Deelgebied: Kralingen
Type: Woningen
Architect: De Kovel Architecten, Studio AAAN
Opdrachtgever: Nederlandse Bouw Unie
Start: 2019
Realisatie: 2022

Projecten in Rotterdam van deze architect:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in