Oorzaak vallende stukken beton Parkeergarage Kralingse Zoom bekend

0
2489

De gemeente Rotterdam laat in een brief aan omwonende weten wat de oorzaak is van de vallende stukken beton bij de bouw van de nieuwe parkeergarage kralingse Zoom. Maandagmiddag 21 januari bleek dat er stukken beton loskwamen van de constructie boven de metrosporen waardoor het metroverkeer preventief stilgelegd.

Foto Parkeergarage Kralingse Zoom in aanbouw gemaakt op 12 januari.
Rotterdam under construction: Kralingsezoom
Foto: FotoVlieger.nl

Nadat het metroverkeer preventief werd stilgelegd is de situatie geïnspecteerd en hebben de betrokken partijen er alles aan gedaan om het openbaar vervoer zo snel mogelijk weer te kunnen hervatten. Vanaf woensdagochtend 23 januari rijdt de metro weer volgens de dienstregeling.

Oorzaak
De vloer van de garage, die zich gedeeltelijk boven de metrosporen bevindt, is gemaakt van een staalconstructie met betonnen vloerplaten. In deze platen is water terecht gekomen, dat niet goed is afgevoerd. Waarom dat niet is gebeurd, wordt nog onderzocht. Dit water is bevroren en vervolgens gaan uitzetten. Hierdoor zijn er brokstukken naar beneden gevallen.

Maatregelen
Om de metro weer zo snel mogelijk en veilig te laten rijden zijn de beschadigde vloerplaten ondersteund. Boven het spoor is dat niet mogelijk en zijn de betonplaten vastgezet met een stalen ophangconstructie. De komende dagen wordt in overleg met de leverancier van de betonplaten, aannemer Ballast Nedam en opdrachtgever gemeente Rotterdam gekeken hoe de situatie definitief opgelost kan worden.

Oplevering
De komende dagen wordt in overleg met de leverancier van de betonplaten, aannemer Ballast Nedam en opdrachtgever gemeente Rotterdam gekeken hoe de situatie definitief opgelost kan worden. De oplevering van de parkeergarage staat gepland voor oktober dit jaar. Naar verwachting loopt de oplevering door dit incident geen vertraging op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in