Opening Museumpark Paviljoen

0
3519

Vrijdag 31 mei 2013 wordt het Museumpark Paviljoen geopend door wethouder Hamit Karakus en Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.  Het nieuwe Museumpark Paviljoen verbindt het Erasmus Medisch Centrum, het Museumpark en de Museumpark Parkeergarage met elkaar. Het ontwerp is van Architectenbureau Paul de Ruiter.

Museumpark Paviljoen

Eind 2013 wordt de looproute naar het Museumpark paviljoen aangesloten op de Passage in het nieuwe Erasmus MC en het Plein bij het Sophia kinderziekenhuis, zodat er een groot (overdekt) publieks- en wandelgebied ontstaat.

Museumpark Paviljoen

Het Museumpark Paviljoen verbindt, middels loopbruggen aan beide zijden, het Erasmus MC met het Museumpark. De overdekte looproute (traverse) van het paviljoen naar de Museumpark Parkeergarage heeft aan de zijde van het Museumpark een glazen wand. Kenmerkend is dat het ontwerp van het paviljoen naadloos aansluit op de transparante architectuur van de omliggende musea in het Museumpark, zoals de glazen wand van het Natuurhistorisch Museum, de Kunsthal, het terras bij Boymans van Beuningen, en aan de rand van het park, het NAI. Het ontwerp van het Paviljoen is van architectenbureau Paul de Ruiter die ook de Museumpark Parkeergarage ontwierp en het nieuwe Erasmus universiteitsgebouw op Woudestein.

Museumpark Paviljoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in