Foodhallen in Pakhuis Meesteren Rotterdam

6
42044

Foodhallen Rotterdam Pakhuismeesteren 2

Herontwikkeling Pakhuis Meesteren Rotterdam

Het monumentale Pakhuis Meesteren op de Wilhelminapier in Rotterdam is getransformeerd naar hotel Bruno en de Foodhallen. In juli 2018 opende het hotel. Op 18 augustus 2018 werden de Foodhallen geopend.

Room Mate Hotel

Het pakhuis van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren is verbouwd en gerenoveerd tot hotel. De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels heeft hiervoor een 25 jarige huurovereenkomst getekend. Het hotel heeft 230 kamers en is ingericht door Teresa Sapey, de avant-garde architecte die ook de vestigingen van Room Mate Hotels in Barcelona en Pau ontwierp. Op de begane grond waar een Mercado – supermarkt met Spaanse en andere producten was gepland is de Rotterdamse Foodhallen gevestigd. Het oorspronkelijke gebouw is bovenop uitgebreid met houten huisjes van het hotel en een groot dakterras. Het ontwerp is van AWG Architecten in opdracht van VolkerWessels.

Hotel Bruno Rotterdam Pakhuismeesteren

Foodhallen Rotterdam

Op de begane grond van het Pakhuis Meesteren Foodhallen Rotterdam, een nieuwe culinaire attractie. In Amsterdam (in een oude tramremise) zijn de Foodhallen zeer populair en succesvol. De Rotterdamse mede-eigenaar Chong Chu werd benaderd door projectontwikkelaar Volker Wessels om een Rotterdamse variant te beginnen. In de Foodhallen komen 15 stands waar men diverse soorten eten kan bestellen. De horeca moet een Rotterdams karakter krijgen en een afspiegeling vormen wat Rotterdam heeft te bieden. Naast de Markthal en de Fenix Food Factory is er nog ruimte voor een nieuw eetconcept verwacht Chu. In augustus 2018 zijn de Foodhallen geopend.

Foodhallen Rotterdam Pakhuismeesteren binnen 1

Verbouwing 2018 gereed

De renovatie/verbouwing van Pakhuis Meesteren is in maart 2015 gestart door bouwbedrijf Van Agtmaal een dochter van VolkerWessels.

Pakhuismeesteren Wilhelminapier Rotterdam

Met de verbouwing zijn twee extra verdiepingen op het bestaande gebouw aangebracht. De monumentale gevels zijn in ere hersteld. Pakhuis Meesteren heeft een nieuwe fundering gekregen. In totaal zijn 428 nieuwe palen aangebracht. De nieuwe palen dragen samen met de 125 jaar oude bestaande houten palen het totale gebouw. De karakteristieke originele betonstructuur van het pakhuis is behouden gebleven en is zichtbaar in de vide in het hart van het hotel. Onder het oude pakhuis is een compleet nieuwe parkeerkelder aangelegd.

Pakhuismeesteren

Het pakhuis Celebes, Borneo, Java, Sumatra van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren werd in 1941 opgeleverd. Het pakhuis bevindt zich tussen de Otto Reuchlinweg en de Wilhelminakade op de Wilhelminapier in Rotterdam. Tijdens het uitbreken van de 2e Wereld oorlog was de bouw van dit pakhuis nog in volle gang. De fundering en de kelderverdiepingen waren gereed, maar over de verdere afbouw ontstond onzekerheid. Funderings-onderzoek heeft echter uitgewezen dat het gebouw op een houten paalfundering uit 1898 staat. Het pakhuis dat hierop stond, brandde in 1937 af. Voor 1940 was op dezelfde fundering al weer een laag teruggebouwd. Na de oorlog werden op de bestaande laag nog drie lagen gebouwd.

Pakhuismeesteren 1

Het pakhuis heeft een gewapend betonconstructie met een kolommenstramien van 5 meter. De gevels werden afgewerkt met spouwconstructie van kalksteen en klinkers. Het geheel is verdeeld in acht afzonderlijke vemen, die ieder een eigen ingang hebben. Behalve opslagruimte voor thee, zaden en grondnoten, kende het pand een schonerij en een bewerkingscentrum voor darmen, erwten en door insecten en bacteriën beschadigde goederen.

Projectgegevens

Naam: Pakhuis Meesteren
Status: gerealiseerd
Locatie: Otto Reuchlinweg
Deelgemeente: 
Feijenoord
Categorie: Horeca, winkels
Architect: awg architecten
Opdrachtgever: VolkerWessels
Start bouw: 2015
Realisatie: 2018

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Pakhuis Meesteren 51.905948, 4.488168 Pakhuis Meesteren hotel, winkels 2018

Filmpjes

Impressies Pakhuismeesteren

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”PakhuisMeesteren-impressie”]

Foto’s Pakhuis Meesteren Rotterdam

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”PakhuisMeesteren”]

6 REACTIES

 1. Een nu nog ontbrekende ruim gesorteerde supermarkt mét horeca faciliteiten zoals bijvoorbeeld de Jumbo in het Maankwartier in Heerlen, zou voor de bewoners én bezoekers een terechte goede aanvulling zijn in de Kop van Zuid. Een mogelijke locatie is om dit te integreren met een toren op de nu nog bestaande parkeerplaats naast de Cruise-terminal. E.e.a. draagt bij aan een verlevendiging van de omgeving. Een Rotterdamse infostand, met verkoop van souvenirs voor eventuele cruise passagiers verhogen de attentiewaarde van deze supermarkt special.
  Frans Eekhout

 2. Geachte Mevrouw ,Meneer ik ben erg geïnvesteerd in dit project om ook een ruimte in de foodhallen . Graag zou ik in contact komen met U om de mogelijkheden te bekijken en bespreken .

  Vriendelijke groet
  Richard Eliasberg

 3. Jammer van de Spaanse Mercado. Als ex Amsterdammer en bewoner nu van de kop van Zuid heb ik weinig vertrouwen in die foodhallen. In Amsterdam leuk voor dagjesmensen en toeristen. Waarschijnlijk hier ook.
  Er ontbreekt gewoon een goede supermarkt op de Wilhelminapier.

 4. Geachte dame, heer, zodra het Hotel en eventueel de Mercado een feit zijn zou ik graag in contact komen. Mogelijk kan ik samen met de eigenaren een plan opmaken om invulling te geven aan de personeelsformatie. Dit kan kostenloos als geste van de gemeente Rotterdam naar haar ondernemers.

  Met vriendelijke groet,

  Barry Kors
  accountmanager Horeca en Detailhandel
  Wsp Rijnmond
  Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in