Parkeergarage Kruisplein opgeleverd

0
2751
Parkeergarage Kruisplein Dorsman
Foto: Dorsman, klik voor meer foto’s.

De diepste parkeergarage van Nederland, de parkeergarage Kruisplein is opgeleverd. Op 25 november 2013 opende wethouder Hamit Karakus de parkeergarage met het laagste punt op -20 meter NAP.

De ondergrondse Kruispleingarage tegenover Rotterdam Centraal telt vijf lagen en biedt ruimte aan 760 auto’s. Het ontwerp van de parkeergarage is van gemeentearchitect Maarten Struijs. De Parkeergarage Kruisplein is het laatste project van de architect die ook de, vorige week geopende, fietsenstalling Rotterdam Centraal ontwierp.

In het dak van de Kruispleingarage is een waterberging gebouwd om water op te vangen bij hevige regenbuien. Via een bovengrondse voetgangersuitgang kom je uit op het autoluwe Kruisplein. Het Kruisplein wordt als verbinding tussen binnenstad en station één van de belangrijkste pleinen van de stad.

Bij het plan hoort ook een ondergrondse straat die het Weena verbindt met zowel de nieuwe parkeergarage Kruisplein als de Schouwburgpleingarage. De bouw van deze verbindingstunnel is reeds gestart en duurt tot in de zomer van 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in