Parkflat Rotterdam

0
6927

De Parkflat op de hoek van de Westzeedijk en de Kievitslaan in Rotterdam is in 1958 gerealiseerd. Het woongebouw heeft een prachtig uitzicht over Het Park. Het ontwerp is van architect Ernest Groosman.

Parkflat Rotterdam

Het terrein waar de Parkflat op is gebouwd was eigendom van Jacob Mees van de Rotterdamse bankiersfamilie Mees, die ook het parkje Schoonoord en de villa Schoonoord aan de Parklaan 17 bezat. In plaats van de in het stedebouwkundige plan voorziene hoekgebouw van vier etages werd een 12 verdiepingen hoge luxe woonflat gerealiseerd. Op die manier konden meer bewoners profiteren van het prachtige uitzicht over Het Park en de Nieuwe Maas. Deze hoogbouw staat niet vrij in de ruimte, maar vormt de afsluiting van het bouwblok aan de Westzeedijk.

Luxe woningen

De Parkflat bevat 50 woningen: 12 met drie-kamers, 24 met vier kamers en 12 met vijf kamers. Er zijn ook nog twee éénpersoonsflats in het laagbouwblokje aan de Westzeedijk gesitueerd. Op de 12 verdiepingen bevinden zich steeds vier woningen. Doordat de woningen twee-aan-twee zijn gekoppeld aan een eigen lift- en trappenhuis hebben zij maximale privacy. Een royale entreehal leidt naar de twee liften en trappenhuizen. De woningen delen een groot dakterras. Tot de bekendste bewoners van de Parkflat behoorden de architect Jaap Bakema en museumdirecteur Wim Crouwel.

Parkflat Rotterdam bouw
Parkflat in aanbouw 1957

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Parkflat”]

Projectgegevens

Naam: Parkflat
Status: Gerealiseerd
Adres: Westzeedijk 164
Deelgemeente: Centrum – Scheepvaartkwartier
Categorie: Woningbouw
Architect: Ernest Groosman
Opdrachtgever: NV Nassaulaan
Realisatie: 1958

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Parkflat 51.909473, 4.472371 Parkflat

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in