Parkflat Rotterdam

0
2316

Parkflat Rotterdam

Parkflat Rotterdam

De Parkflat is een flatgebouw op de hoek van de Westzeedijk en de Kievitslaan in Rotterdam. Het woongebouw is in de periode 1949 – 1958 gebouwd en heeft een prachtig uitzicht over Het Park. Het ontwerp is van architect Ernest Groosman.

Het terrein waar de Parkflat op is gebouwd was eigendom van Jacob Mees van de Rotterdamse bankiersfamilie Mees, die ook het parkje Schoonoord en de villa Schoonoord aan de Parklaan 17 bezat. In plaats van de in het stedebouwkundige plan voorziene hoekgebouw van vier etages werd een 12 verdiepingen hoge luxe woonflat gerealiseerd. Op die manier konden meer bewoners profiteren van het prachtige uitzicht over Het Park en de Nieuwe Maas. Deze hoogbouw staat niet vrij in de ruimte, maar vormt de afsluiting van het bouwblok aan de Westzeedijk.

Luxe woningen

De Parkflat bevat 50 woningen: 12 met driekamers, 24 met vier kamers en 12 met vijf kamers. Er zijn ook nog twee eenpersoonsflats in het laagbouwblokje aan de Westzeedijk gesitueerd. Op de 12 verdiepingen bevinden zich steeds vier woningen. Doordat de woningen twee-aan-twee zijn gekoppeld aan een eigen lift- en trappenhuis hebben zij maximale privacy. Een royale entreehal leidt naar de twee liften en trappenhuizen. De woningen delen een groot dakterras. Tot de bekendste bewoners van de Parkflat behoorden de architect Bakema en museumdirecteur Wim Crouwel.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Realisatie:
Parkflat
Gerealiseerd
Westzeedijk 164
Centrum
Woningbouw
Ernest Groosman
NV Nassaulaan
1958

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Parkflat 51.909473, 4.472371 Parkflat

 

Foto’s Parkflat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here