Renovatie Oude Luxor Theater

2
1864

Oude Luxor impressie 1
Impressie Oude Luxor – Architectuur & Design Aude de Brossia

Het oude Luxor theater aan de Kruiskade wordt gerenoveerd.  De oude gevel van het theater wordt in luister hersteld met een toren van glas. De huidige zwarte gesloten gevel wordt opengebroken, verder wordt de foyer ruimer en komt er een theatercafé. De start van de renovatie van het oude Luxor Theater is gepland in april 2014.

Renovatie oude Luxor Theater

Het Oude Luxor wordt om twee redenen getransformeerd. De eerste reden is dat het naastgelegen nieuwbouwproject Cool 63 groter zal zijn dan de reeds gesloopte bebouwing. De huidige Ammanstraat tussen Cool63 en het Oude Luxor zal hierdoor verdwijnen. De overgebleven ruimte zal worden benut. De andere reden is dat het voor de exploitatie van het Oude Luxor Theater belangrijk is dat mensen niet alleen naar het theater gaan, maar voor en na de voorstelling ook willen verblijven om te drinken of te eten.

Oude Luxor monumentaal gebouw

Het plan is om het Oude Luxortheater in haar oorspronkelijke stijl te herstellen. Destijds was er een klassieke plint in natuursteen met een zeer herkenbare ingang, was er een lichttoren recht boven de ingang, en werd de gevel gekenmerkt door een groot aantal specifieke details. Het Oude Luxor opende in 1917 haar deuren en overleefde, net als het naastgelegen Hotel Centraal, de 2e Wereld Oorlog. Het Oude Luxortheater werd ontworpen door architect P. Vermaas.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:

Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Oude Luxor Theater
in ontwikkeling
Kruiskade 10
Cool
Culturele gebouwen
Aude de Broissia
Gemeente Rotterdam
April 2014
December 2014
[mappress mapid=”132″]

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here