Rotterdam laat haalbaarheid plannen Feyenoord stadion onderzoeken

0
2281

De gemeente Rotterdam laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van alle vijf plannen voor een nieuw voetbalstadion of renovatie van de bestaande Kuip. Wethouder Laan heeft dat de gemeenteraad toegezegd. De gemeenteraad wilde de nieuwbouw variant vergelijken met de renovatievarianten. De raad is niet alleen nodig voor benodigde vergunningen, maar mogelijk ook voor geld of een garantstelling voor de lening die nodig is om te gaan verbouwen of nieuwbouw te plegen.

Vijf plannen
Het gaat om de volgende plannen: ReddeKuip/Feyenoord-plan, renovatievariant Feyenoord-klein, renovatievariant Feyenoord-groot, ReddeKuip en het nieuwbouwplan. In een brief aan de raad schrijft Laan dat in het onderzoek naar de renovatieplannen drie punten worden meegewogen. Het gaat om de gevolgen voor de directe omgeving, de monumentale gevolgen en de financiële consequenties.

Red de Kuip
De meest opvallende verbouwvariant was die van 30 vrijwilligers, bekend onder de naam Red De Kuip. Deze stichting presenteerde een uitgebreid plan dat voorziet in een derde tribunelaag en een schil die tot over de derde laag wordt getrokken.

Directeur Van Merwijk van de Kuip zei donderdag tijdens een informatiebijeenkomst op het Rotterdamse Stadhuis dat de wensen om het huidige stadion voor de toekomst aan te passen, te duur zijn. Het plan van ‘ReddeKuip’ kost volgens Van Merwijk niet 117 miljoen, maar 143 miljoen. Als het plan aangepast wordt aan de wensen van de stadiondirectie, dan stijgen de kosten zelfs naar 259 miljoen euro, aldus Van Merwijk tegen de raadsleden.

Nieuwbouwplan
De club en de directie van De Kuip willen een nieuw stadion en hebben daar ook een plan voor. Half maart wordt het nieuwbouwplan gepresenteerd. Met het nieuwe voetbal stadion willen we een nieuwe norm willen stellen, zoals De Kuip dat ook was toen ze 75 jaar geleden werd neergezet.

De Rotterdamse raad neemt naar verwachting nog voor de zomer een besluit over de toekomst van De Kuip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in