Slavenburgs Bank Coolsingel

0
4169

Het gebouw van de voormalige Slavenburgs Bank op de hoek van de Coolsingel en het Stadhuisplein is in 1957 gerealiseerd naar het ontwerp van de Rotterdamse architect Kees Elffers.

Het bankgebouw bestaat uit een 9 verdiepingen tellende hoogbouw aan de Coolsingel 63 en een laagbouw met 3 verdiepingen aan het Stadhuisplein. De hoofdingang lag op de hoek van deze 2 straten, de rest van de begane grond werd verhuurd aan winkels tevens werd 2/3e van de kantoorruimte verhuurd. Het gebouw is geconstrueerd in gewapend beton, de gevels zijn bekleed met Langensalsa Travertin.

Kunst
Boven de hoofdingang van de bank is een metaal sculptuur aangebracht, ontworpen door beeldhouwer J.A. Engelchor. Voor het in de parterre van de laagbouw gelegen Café de la Paix maakte mevrouw R. Boom-Molenaar een naaldwerk en de heer Jan Boom een graffito. In de hal van de Slavenburg’s bank is een tegelmozaïek van Bob Zeylmans aangebracht en Dick Elffers vervaardigde een mozaïek voor de directiehal.

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”slavenburgsbank”]

Herontwikkeling
Het voormalige bankgebouw wordt in 2012 tot 2015 herontwikkeld in het nieuwbouw- en renovatieproject Cool63. Het torentje van dit wederopbouwpand wordt gestript en in een nieuwe herkenbare stijl heropgebouwd.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Functie:
Architect:
Realisatie:
Slavenburgs Bank
gerealiseerd, renovatie
Coolsingel 63
Centrum
Kantoorgebouw
Bank, winkels, kantoor
Elffers, C.
1957
[mappress mapid=”71″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in