Stadhuisplein word opnieuw ingericht

0
4049

Het Stadhuisplein in Rotterdam wordt op nieuw ingericht. Het centrale uitgaansplein aan de Coolsingel en de Lijnbaan krijgt een metamorfose; de paviljoens verdwijnen, het plein krijgt nieuwe bestrating en de terrassen worden vervangen door serres. Begin januari zijn de eerste werkzaamheden van start gegaan.

Stadhuisplein 18-01-14

Herinrichting Stadhuisplein

De werkzaamheden van de herinrichting van het Stadhuisplein gaat in fase. Tot eind juni wordt gewerkt vanaf De Lijnbaan tot aan de trappen op het Stadhuisplein. Als eerste vervangt Eneco een oude stadsverwarmingbuis onder het plein. Hierna wordt nieuwe bestrating van natuurstenen aangelegd, net zoals in de rest van het centrum. Hierdoor vormt de hele binnenstad straks een eenheid. In plaats van de huidige lantaarnpalen komt er hangverlichting. Verder komen er nieuwe bankjes en vijf potten met bloemen. Ook de horecagelegenheden aan het plein ondergaan een verandering. De terrassen worden allemaal vervangen door serres met dezelfde afmeting en kleur. Dit levert een strakker en moderner zicht op.

Stadhuisplein paviljoens 18-01-2014

Sloop paviljoens aan de Coolsingel

In 2015 wanneer Cool63 is opgeleverd, wordt het gedeelte tot de Coolsingel aangepakt. De twee horecagelegenheden uit de paviljoens verhuizen naar de begane grond van Cool63. Hier krijgen ze een groot terras. De stadhuisplein paviljoens worden vervolgens gesloopt, zodat de volledige voorgevel van het Stadhuis weer vanaf het plein zichtbaar wordt. De sloop is gepland in 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in