Gemeente koopt eigenaar Stadhuisplein paviljoens uit

0
4211

Gemeente Rotterdam maakte vandaag bekend dat de ambitie om het Stadhuisplein te herontwikkelen tot het visitekaartje van de stad weer stappen dichterbij is. Met Heineken, de Skihut Holding B.V. en ontwikkelaar MAB Development is overeenstemming bereikt over het verwijderen van de horecapaviljoens aan de Coolsingel.

Cool 63 - Stadhuisplein (1)

Sloop horecapaviljoens
Uitbater Chiel Jongejan zal de twee horecazaken Café Fout en St. Tropez in de paviljoens staken en zal een nieuwe onderneming starten in het nieuwbouwproject Cool63 aan het Stadhuisplein. De gemeente heeft Jongejan en Heineken schadeloos gesteld voor het opheffen van twee ondernemingen. De paviljoens van eigenaar Heineken worden aangekocht door de Gemeente waarna deze worden gesloopt. De gemeente betaald € 3,3 miljoen voor het verwijderen van de horecapaviljoens. Onderdeel van de gemaakte afspraken is dat er een ruim terras bij de nieuwbouw Cool63 wordt mogelijk gemaakt.

Nieuwe bebouwing Stadhuisplein
In het plan van Cool63 (van MAB) wordt de huidige bebouwing met serretuinen aan het Stadhuisplein gesloopt. Deze wordt vervangen door nieuwe aanbouw met een tweelaagse wintertuin. Hoewel de eigenaar van het tussenliggende pand die niet gesloopt worden nog geen definitieve beslissing over de realisatie van de aanbouw heeft genomen, heeft de eigenaar Jongejan van het pand van de Skihut en Get Back wel aangegeven een aanbouw te willen en kunnen realiseren.

Cool 63 - Stadhuisplein

Herinrichten Stadhuisplein
De Gemeente zal € 2,6 miljoen investeren voor het inrichten van de buitenruimte. Hierdoor wordt een kwaliteitssprong gerealiseerd, die weer private investeringen stimuleert. De private partijen aan het plein gaan, met de ontwikkeling van Cool63 als vliegwiel, gezamenlijk voor ruim € 70 miljoen investeren in het vastgoed. De ambitie van de Gemeente Rotterdam is vastgelegd in de Visie Stadhuisplein (2011).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in