V-Tower Piekstraat, verkoop start medio 2022

1
7669

V-Tower wordt een nieuwe woontoren op het terrein van de boekweit fabriek Trouw tussen de Piekstraat en de Persoonshaven op het eiland Feijenoord in Rotterdam. Deze nog actieve fabriek zal verhuizen naar een nieuwe locatie. Eigenaar van de locatie Zorg Vastgoed Management (ZVM) werkt i.s.m. New Industry aan een plan voor de herontwikkeling van de industriële panden. In 2021 wonnen Koschuch Architects en Marc Koehler Architects de ontwerp competitie. V-Tower wordt een 65 meter hoog mixed-use gebouw met 200 huur- en koopappartementen, horeca en werken.

Impressie V-Tower

V-Tower 200 woningen

De nieuwe woontoren komt op de percelen van de boekweit fabriek Trouw aan de Piekstraat 61-67 te Rotterdam. De industriële gevels van de bestaande bouw worden zoveel als mogelijk behouden bij de planontwikkeling. V-Tower wordt een nieuwe multifunctionele woon- en ontmoetingsplaats aan het water met fijne terrassen waar genoten kan worden van de avondzon. In de toren komen onder andere 200 huur- en koopappartementen, een parkeergarage, horecagelegenheid en bedrijfsruimten.

De verwachting is dat de verkoop van de koopappartementen medio 2022 zal starten. De oppervlakte van de appartementen zullen variëren tussen de 60m2 en 150m2. De prijzen zullen vanaf € 375.000 v.o.n. zijn.

Meer info: projectwebsite

Geschiedenis locatie

In 1909 verhuisde de firma Kuypers naar de Persoonshaven. Naar het ontwerp van architect A. Maarleveld werd een ketelmakerij en een machinefabriek gebouwd. In dit gebouw is momenteel de firma Trouw BV gevestigd. Trouw BV is de meest gespecialiseerde verwerkingsfabriek van boekweitproducten (glutenvrij) in Europa.

Piekstraat 61-67 Rotterdam
Piekstraat 61-67 Rotterdam

Herontwikkeling Piekstraat

Het project V-Tower (voorheen The Peak) is onderdeel van de gebiedsontwikkeling “Westelijke strip Piekstraat” waaronder ook de herontwikkeling van Zuiderpoort, Skateland en de nieuwe Woontoren Piekstraat vallen. Deze smalle strook met bedrijfskavels tussen de Piekstraat en de Persoonshaven leent zich goed voor hoogbouw gezien de gunstige ligging aan het water en op de zon.

Projectgegevens

Naam: V-Tower
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Piekstraat 63-65
Deelgebied:
 Feijenoord
Categorie: woningen, horeca, kantoor
Architect: Koschuch Architects en Marc Koehler Architects
Opdrachtgever: Zorg Vastgoed Management
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

The Peak 51.907060, 4.512778 The Peak - Piekstraat

1 REACTIE

  1. Aardig ontwerp en slechts 65 meter hoog had wat mij betreft nog wat taps toe mogen lopen. De onderkant sluit aan bij het oude gebouw en ziet er niet onaardig uit. Als men ook maar betaalbare (huur)woningen in weet te zetten, zodat minder daadkrachtigen in Rotterdam er ook nog wat aan hebben en niet alleen de mensen met veel poen die zich een dure woning kunnen permiteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in